Koronavirus Srbija

Surovo pismo majke preminule lekarke iz Kraljeva direktoru bolnice koji je odbio prevoz pacijentkinje

Doktor Rade Panić otkrio je sinoć u emisiji 360 stepeni strašan detalj iz Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu koji je prethodio smrti dr Danijele Grujić, omiljenog pulmologa iz crvene zone.

Doktorka Gordić je od početka epidemije, sve vreme bila na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, a kada je i sama obolela, dok su se kolege borile za njen život, direktor centra Zoran Mrvić nije odobrio njen transport na intenzivno lečenje. Dr Gordić (47) je preminula krajem decembra, od posledica kovida 19. Iza nje je ostalo troje dece.

– Provela je ceo period radeći sa kovid pacijentima. Njena majka je Ružica Gordić, nefrolog. Objavila je na Facebooku poruku direktoru. Kada je to jutro kada je Danijela Gordić primljena na plućno odeljenje, njen načelnik je zvao da se trasporutuje u višu ustanovu, da zahteva intenzivnije lečenje. Prethodnog dana je četiri pacijenta transportovano, pomogli su direktor i pomoćnik direktora. Tog jutra su odgovorili da nema mogućnosti da se koleginica transportuje dalje, da nemaju gde da je smeste. Nakon poziva kolega, ona je transportovana u KBC Drgaišu Mišović, gde je završila svoj život – rekao je dr Panić.

On je pročitao poruku koju je majka ostavila direktoru Zoranu Mrviću.

“Sram te bilo. Ne zaslužuješ da te oslovim ‘kolega’, jer ti to nisi. Iza mog mrtvog deteta, stradalog od korone, stojim ja, njena tri mala deteta, suprug, rodbina i svi građani Kraljeva koje je lečila u ambulanti. Ne znam kako zoveš ambulantu, ali očigledno ti ne znaš kojiom putem su išli zarazni, a kojim nezarazni pacijenti. Koliko je radio pulmolog i provodio dnevno sati na radnom mestu… Zato su ti sva tri lekara na pulmologiji zaražena, organizacija posla je na nuli, i zato ti predlažem da se povučeš sa tog radnog mesta, dok ti kolege i građani Kraljeva ne počnu suditi“, stoji u poruci koju je napisala majka preminule doktorke direktoru ZC „Studenica“ u Kraljevu.

Omiljena doktorka iz crvene kovid zone umrla od korone. Bila je majka troje dece

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

399 Shares
399 Shares
Share via
Copy link