Magazin Svet

Dostavljač pice stigao do finala Mundijala, a njegov životni put postao inspiracija milionima

jusuf fofana
Foto: Getty images

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru ulazi u samu završnicu, ostale su još utakmica za treće mesto i finalni okršaj.

Ono što ostaje i nakon što se šampionat završi jesu heroji koje je ovaj Mundijal iznedrio. Među njima je i Jusuf Fofana, jedan od najboljih fudbalera Francuske u polufinalu protiv Maroka.

Fofana koji trenutno nastupa za ekipu Monaka iza sebe ima i jednu tešku životnu priču, gde je otkrio šta je sve morao da radi kako bi preživeo, odnosno, kako bi mogao da živi uopšte.

Već sa 15 godina je ostao bez mesta u akademiji „Red Star“, kada je počeo da igra za amaterske klubove, dok je uporedo radio i kao dostavljač pice.

– To je bio najbolji način da zaradim novac kako bih ispunio snove. Imao sam sumnju, da li ću uspeti – rekao je Fofana odmah posče meča sa Engleskom u četvrtfinalu.

Francuz je potom igrao za mlađe kategorije Dransija, odakle prelazi u Strazbur, gde provodi iduće dve godine, pre nego ga je Monako pokupio u zimu 2020. godine za 15.000.000 evra.

Fudbaler Monaka je turnir pretežno proveo na klupi, ali je protiv Maroka morao da menja Adrijena Rabioa, te se na pravi način i pokazao svetskom fudbalu.

Izvor: Telegraf

Nejmar lajkovao zgodnu hrvatsku fudbalerku i razbesneo Brazilce: „Bolje da se bavi fudbalom“ (FOTO)

Share via
Copy link