Beograd

Dom omladine BG: „Možda je voda skriveno prodrla do plafona pa se srušio na muzičare ali najvažnije je da niko nije povređen“

dom omladine
FOTO: A.R. / RAS SRBIJA

Povodom urušavanja dela plafona tokom koncerta Big Benda RTS održanog u petak, oglasio se i Dom omladine Beograda saopštenjem, navodeći da se izvinjavaju učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

Sa plafona pala izolacija na binu

„Tokom koncerta Big Benda RTS i Džez odseka FMU, održanog u Velikoj sali Doma omladine Beograda (DOB) u petak 30.09.2022. godine, u organizaciji DOB i Muzičke produkcije RTS, neočekivano je sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala (veličine oko 1 kvadratnog metra) i pao na binu pored muzičara.

Tom prilikom niko od učesnika programa nije pogođen niti povređen. Dom omladine, kako se navodi u saopštenju objavlejnom ovim  povodom,  izuzetno žali zbog ovog nemilog događaja i izvinjava se učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

Uprkos činjenici da Dom omladine Beograda redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta.

Sala renovirana i puštena u rad 2012.

Dom omladine Beograda trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu Velike Sale DOB-a, sa namerom da se utvrdi šta se i zašto se dogodilo. Predmetna sala je kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine. Takođe, ova sala DOB-a je osigurana od svih štetnih događaja kod poznate osiguravajuće kompanije i ova kompanija je zvanično obaveštena o štetnom događaju.

U toku je stručna procena štete, od strane stručnih procenitelja osiguravajuće kompanije, i utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja. Nakon zaključka stručnjaka i detaljnog pregleda celokupnog prostora, po hitnom postupku biće sprovedena sanacija nastale štete.

Možda je voda skriveno prodrla

Velika sala DOB-a se nalazi 16 metara ispod nivoa Dečanske ulice i imajući u vidu ovu činjenicu postoji opravdana mogućnost da je tokom proteklih obilnijih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije u ovoj sali i oslabila pokrivne izolacione materijale čiji je jedan deo, neočekivano i bez vidljivog spoljnog oštećenja, pao tokom održavanja koncerta.

Najvažnije u nemilom događaju je što niko od izvođača na bini nije bio direktno izložen padu izolacionog materijala, niti je bilo povređenih.

Dom omladine Beograda se još jednom izvinjava svim akterima događaja na pretrpljenoj neprijatnosti i uverava javnost da preduzima sve neophodne mere kako bi se Velika sala DOB što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti, kao i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti.“

O toku sanacije DOB će obavestiti javnost u predstojećim danima.

Trulež u beogradskom Domu omladine, na muzičare pao deo plafona tokom nastupa

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap