Koronavirus Srbija

Beogradski hirurg ustupio hotel sa 50 kreveta i zaslužio najglasniji aplauz

doktor kerkez
Doktor Kerkez zaslužuje dvostruki aplauz (Foto: Distrikt)

Profesor dr Mirko Kerkez je hirurg iz Beograda i zamenik direktora Kliničkog centra Srbije. Doktor Kekez je gradu Loznici ustupio savremeno uređeno, medicinski opremljeno zdanje sa 50 kreveta, za smeštaj obolelih od koronavirusa u ovom gradu, prenosi portal Distrikt.

Štabu je donirao maske, rukavice i vizire jer, kako kaže, humanost se od medicinskih radnika podrazumeva.

Da se humanost meri novcem, njegova bi vredela mnogo. Da se meri ljudskim životima, profesor doktor Mirko Kerkez, ne bi mogao da izračuna koliko ih je spasao. Ovih dana hotel sa 50 kreveta, kliniku i svu raspoloživu medicinsku opremu ponudio je Loznici za privremenu bolnicu.

– Taj posao radim ceo život, i moja težnja da pomognem nije ovde izostala. To ću raditi uvek jer me raduje i ponosim se ako sam nešto na dobro učinio građanima Srbije – kaže profesor dr Mirko Kerkez, zamenik direktora Kliničkog centra Srbije.

Spreman je i infektolog Branko Mrđen, koji je lečio pacijente u Beogradu, ako zatreba da se angažuje u privremenoj bolnici u kojoj bi mogli da se smeste pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

– Za zdrave osobe koje žele da se izoluju zbog toga što su bili potencijalno u kontaktu sa virusom i za osobe koje su eventualno zaražene, ali ne zahtevaju bolničko lečenje nego po tipu privremene bolnice – objašnjava dr Branko Mrđen, specijalista infektologije.

Ali, ovde nije kraj solidarnosti profesora Kerkeza. Lozničkom štabu obezbedio je 1000 zaštitih pamučnih maski, 1500 rukavica i 200 vizira. To je došao da uruči u danu kada ne dežura u Kliničkom centru Srbije.

– Otkad je uvedeno vanredno stanje normalno radim svoj posao u sali, operišem. Svi pacijenti koji su operisani, na moje i njihovo zadovoljstvo su dobro – kaže hirurg.

Zbog toga ovih dana građani ne štede dlanove, verujući da će ih čuti oni kojima je aplauz namenjen.

Šabac na cedilu: Vojska odbila da pomogne, Vlada ne da dozvolu za bolnicu

PARTNERI SAJTA


48 Shares
Share via
Copy link