Magazin

Dodik savetuje Vučića: Policija blaga tokom protesta, trebalo je da udare jače

Predsednik SNSD i gospodar život i smrti Milorad Dodik u Republici Srpskoj izjavio je da misli da su vlasti i policija u Srbiji bili isuviše korektni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu i drugim gradovima širom zemlje.

On se pobrinuo da svom kolegi u Srbiji, Aleksandru Vučiću da punu podršku, ali jedan prijateljski savet iz iskustva sa razbijanjem demonstracija u Banjaluci, kada su se građani okupili zbog toga što su policajci ubili mladića Davora Dragičevića.

– Gledajući rušenje i nasilje u Beogradu, mislim da su vlast i policija bili isuviše korektni. Za svaki napad na policajca trebalo je uzvratiti žešće. Američki policajac puca u čoveka za kog sumnja da je pretnja za njegov život – kazao je Dodik za “Politiku”.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine koji su nastavljeni u Briselu, Dodik je rekao da za to predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da ima apsolutnu podršku Srbije.

“Vučić mora da ima apsolutnu podršku, koja bi ga još više obavezivala, a ne da se suočava sa stalnim napadima kako želi razgraničenje, a možda baš oni koji ga napadaju priželjkuju tako rešenje, pa prave tu vrstu atmosfere”, ocenio je Dodik.

Dodik je rekao da je uveren da nema “boljeg branioca srpskih interesa na Kosovu” od Aleksandra Vučića.

“Pregovarači iz Beograda, s Vučićem na čelu, sigurno neće učiniti ništa na štetu kratkoročnih ili dugoročnih intersesa srpskog naroda i srpske država”, kazao je Dodik.

Dok Vučić ostvaruje svoj dečački san, ja perem babu u Nemačkoj

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
45 Shares
Share via
Copy link