Lifestyle Magazin

Dobili smo odgovor zašto žene najviše privlače ovakvi tipovi

dad bod

Od kada je sveta i veka muškarci se pitaju koji to tip snažnijeg pola najviše prvilači žene. Trendovi se menjaju, ali neka generalna pravila moraju da postoje.

Na ovu dilemu pokušao je da odgovori Milan Nikolić za portal Esquire, na osnovu brojnih eminentnih istraživanja na temu.

Tekst prenosimo u celosti:

Ćale se vratio. I utisak je da su žene to jedva čekale. Uostalom istu stvar potvrđuju studije rađene u različitim krajevima sveta.

Dad bod je izraz koji opisuje muškarca koji nije fizički savršen. Tu i tamo se nazire malo viška oko njegovog struka, snažan je ali ne i isklesan, trenira ali ne opsesivno, u telefonu nema aplikacije za merenje kalorija i fitnes programe.

Dakle, nije reč o zapuštenom muškarcu koji je nezainteresovan za to šta će videti u ogledalu ako pored njega slučajno prođe niti o tipu koji više ne može da nađe adekvatnu košulju u koju bi spakovao svoj stomak. Ne, dad bod tip zna šta je sport, u teretani je nekada bio redovan, obim njegovih ramena budi žensku želju i mušku zavist, ima i biceps i list. Ali sada je sve to malo opuštenije.

Zašto? On je postao opušteniji? Kako se to desilo? Shvatio je da su u životu važne i druge stvari?

Recimo, napravio je razmeštaj na svojoj listi prioriteta, nije se zaglavio u samozaljubljenosti.

Studija Mackenzie Pearsom Why Girls Love Dad Bod baš kao i istraživanja Rocharda Bribirscasa sa Univerziteta Yale potvrdila su istu stvar.

Čak 78% žena bi se pre odlučilo za muškarca opuštenijeg izgleda nego za perfektnog lika, kao sa postera ili reklame za suplemente, čiji su mišići pred eksplozijom. I to se najmanje odnosi na dilemu – šta je lepše. Ispitanice ne poriču da su muškarci građeni kao antičke skulpture izazovni ali dad bod tip budi još jedan osećaj. Poverenje.

U slučaju ovih prvih tog osećaja nema. S pravom. Poslednje dve, tri decenije iznedrile su muškarca opsednutog sobom. Novi Narcis se uostoličio kao dominantan, vladajući tip muškosti. Održati telo u perfektnoj kondiciji i formi zahteva vreme, strogu disciplinu, dnevni režim kojem je sve podređeno, mnogo para i još toliko narcisoidnosti kao temelja za ceo taj sistem.

Koliko u tom sistemu, u toj surovoj organizaciji ima mesta za druge stvari i druge ljude? Za odnose sa ženama koji nisu zasnovani na samopotvrđivanju, međusobnoj fascinaciji i one night standu?

Ta priča je ispričana hiljadu puta. Narcis investira u sebe. Sve. Od novca do emocija. I to u vremenu koje je samo po sebi narcisoidno, kao stvoreno za uzgoj novih i novih generacija egomanijaka.

Nije isključeno da je dad bod tip prošao kroz sve to. Možda zvuči površno ali u aktuelnijim studijama se baš na tome insistira. Njegov stomak je čvrst ali pločice su prekrivene. Prekrivene su njegovom odlukom da pojede parče pice kad mu se jede. Da ostane kod kuće i gleda Netflix jer nije raspoložen za trening. I da se ne preznojava u snu zbog osećaja krivice što ga je preskočio. Dad bod tip je protresao svoju skalu vrednosti. I tu je ključ privlačnosti zasnovane na poverenju žena koje se sve više odlučuju za takve muškarce.

Preokret u prioritetima se čita preko fizičkog izgleda. I, naravno, ne predstavlja pravilo več sve češći način razmišljanja koje su pomenute studije pokušale da razglobe. Dad u ovoj sintagmi upućuje na promenu koja nastupa kada muškarac postane otac.

Vreme koje je nekada koristio za sebe nije mu više na raspolaganju. Ne u istoj meri. Tako je nastao višak koji ga razlikuje od onoga što je bio ranije.

Otuda banalni internet naslovi tipa – pivski stomačić je cool. Ne stidite se i ne uvlačite ga!

Da li se svet umorio od savršenosti? Nije. Fitnes klubovi su krcati, kalorije se mere sa više straha nego preostali novac na računu u trećoj nedelji u mesecu. U ovom magazinu pročitaćete kako da se obračunate sa nedostacima koji vas muče jer bliži se letnja sezona. Potera za telom koje će usisati poglede drugih kao crna rupa se nastavlja.

Ali, postoje muškarci koji su uspeli da nokautirajući sopstvenu sujetu i stvore prostor za druge životne sadržaje. I postoje žene koje su shvatile da iza savršenog tela ne mora da stoji muškarac koji je zainteresovan za intimu niti za to da ih učini delom svog života.

Ukoliko im ujutru uopšte podigne slušalicu.

Šta je za srpske devojke savršen muškarac

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


11 Shares
Share via
Copy link