Magazin Srbija

Đuka besramno uvredio žrtve nasilja u Srbiji, i one 22 ubijene prošle godine

djuka-bizon
Foto: Ana Paunković

I dalje živimo mračni srednji vek. Žene uglavnom, ali i svi muškarci zdrave pameti.
O tome koliko žena trpi porodično nasilje ne može se voditi precizna statistika, jer ne prijavljuju sve žene nasilnike, ali, prema podacima UN, od izbijanja pandemije Kovida-19 početkom 2020. godine, zabeležen je porast broja poziva na linijama za pomoć protiv nasilja u porodici u mnogim zemljama.

Tokom prethodne decenije, u Srbiji su partneri i drugi muški članovi porodice ubili najmanje 330 žena. Preko 400 dece ostalo je bez majki. I to su podaci na osnovu medijskih napisa, nigde ne postoji zvanična statistika o žrtvama preminulim usled trpljenja dugogodišnjeg nasilja niti o onima koje to nasilje i dalje trpe.

Ali, izgleda da tu i takvu statistiku precizno vodi Vladimir Đukanović – Đuka, pravnik i advokat, istaknuti član SNS, koji svojim istupima i izjavama, bolje rečeno ispadima u javnosti vređa i svoju profesiju i bilo koga ili šta što ova osoba predstavlja.

Tako je Đuka u jednom od svojih ‘taze’ ispada izneo “podatak” da žene nasilnike prijavljuju uglavnom četvrtkom.

Kao javna ličnost čija se svaka reč meri, a koja bi pre svega trebalo da sama svoje reči vaga, kao pravnik i advokat morao bi Đuka da bude svestan težine izgovorenog. Kao muškarac i kao čovek, kao nečiji sin, otac, brat, prijatelj. Ma ne.

Gostujući u jutarnjem programu na televiziji Happy sa nacionalnom frekvencijom, Đuka (ne bez osnova prozvan Bizon) je pričao o nasilju u porodici i tome kako žene zapravo manipulišu jer navodno taktički biraju dan kada će prijaviti supruga za nasilje.

Vladimir Đukanović, sin, otac, brat, advokat je izjavio: “Obično se četvrtkom prijavljuje porodično nasilje. On mora da bude pritvoren 48 sati, što znači da ne može da izađe do ponedeljka, a ona lepo izađe sa drugaricama i provodi se.”

Dakle, Đuka je ekspert za statistiku, jer zna da se porodično nasilje prijavljuje četvrtkom. Uz to, izgleda i da je ekspert i za žensku psihologiju, jer, naravno, žena će proći kroz muke Tantalove, trpeti stid, sramotu, objašnjavanja pripadnicima MUP-a, socijalnoj službi, istražnim sudijama ili kome god da bi “izašla u provod sa drugaricama.”

Da li Đuka zna da ga gleda Srbija? Da li je njegova supruga čula i videla šta je on rekao? Njegova porodica, njegovi prijatelji, njegova deca?

I do sada je bio apsolutni pobednik svih mogućih i nemogućih “izazova” za prolup godine, ali ovo je možda nešto najmorbidnije što je ikada izjavio.

Da li postoji dno koje Đuka nije dotakao još uvek svojim izjavama? Ili nas dno tek čeka?

Ako ovako nešto može da izgovori neko ko sebe naziva pravnikom i advokatom, kome da se obrati žena, neka tamo žena, potencijalna, buduća žrtva nasilja da je zastupa? Da brani njeno pravo na fizički integritet, pravo na život?

Đuki?

Nemojte, branite se same.

Đuka: Ako nećete vi da radite za 30.000, radiće Arapin za 25.000

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


470 Shares
470 Shares
Share via
Copy link