Magazin

Đokovići se oglasili posle gašenja Teniskog centra u Beogradu: „Dugo smo promišljali…“

novak-djokovic-austalija
Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će 1. juna vratiti svoj Teniski centar gradu Beogradu, što ujedno znači i da njegov klub prestaje sa radom.

Kompanija “Tara 2016 S”, u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković, donela je odluku da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra Novak na Dorćolu.

Tim povodom porodica Đoković izdala je saopštenje koje vam prenosimo u celosti.

„Dugo smo promišljali i doneli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu.

Na ovom mestu je desetine hiljada dece treniralo tenis i zajedno sa svojim roditeljima stvaralo uspomene i uspehe koji će trajati zauvek.

Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocene za organizaciju, a najlepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u ceo svet. Na to smo ponosni.

Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, brojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina.

Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vreme u teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke.

Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su verovali u naš projekat i viziju. Sigurni smo da će ovo mesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem dece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaveštena“, istaknuto je u saopštenju.

Novak Đoković naprasno odlučio da Beogradu vrati teniske terene na Dorćolu i zatvori Akademiju

Izvor: Kurir

Share via
Copy link