Magazin

Ukrase koje su sami pravili trećaci prodavali za malog Gavrila i planiraju da nastave

djaci prodaja ukrasa

Ispred dvorišta niške Osnovne škole „Njegoš“ juče je upriličena jedna nesvakidašnja pijaca ukrasnih predmeta. Ono što je izdvaja od sličnih manifestacija je činjenica da su sve izložene rukotvorine delo učenika trećeg razreda te škole i da je sav novac prikupljen njihovom prodajom namenjen za lečenje malog Gavrila.

Njihova učiteljica Snežana Živković dodaje da su se učenici sami dosetili ove akcije i da planiraju da nastave sa sličnim aktivnostima.

Zahvaljujući čestim humanitarnim akcijama koje su do sada organizovane u školi veliki broj dece već ima razvijenu svest o međusobnom pomaganju i negovanju pravih vrednosti, pa ovakva ideja učenika i nije iznenađenje za njihovu učiteljicu.

Pitali su me – učiteljice, humanitarna fondacija „Budi Human“ prikuplja sredstva za Gavrila Đurđević, on je mali dečak – raspitala su se deca o svemu tome – da li mi možemo da organizujemo nešto da napravimo nešto neki naš rad i da stanemo ispred škole i da kažemo ovo prodajemo za Gavrila – priseća se učiteljica razgovora sa decom.

djaci ukrasi

Malo je reći da je bila oduševljena njihovim predlogom i odmah je od direktora škole tražila dozvolu za realizaciju ove ideje.

Čak su i sad roditelji bili oko njih dok su sve to radili. Ovo su oni potencirali, ja sam podržala, usmerila, dala savete i rekla – bravo, deco – vidim da rastete u veoma dobre ljude! – navodi Živkovićeva.

U ponudi su bile mnogobrojne rukotvorine – buketići, ukrasni biciklići sa porukom, lakovi i razne druge drangulije. Suma koju su prikupili je simbolična, ali nema sumnje da će značiti i napraviti razliku.

Vidim želju u njihovim očima da pomognu i da se nađu u svemu tome, mnogo je važno da budemo humani naročito u ovo današnje vreme. Oni su rekli da će nastaviti – poručuje učiteljica.

Za malog Gavrila novac prikuplja i Fondacija „Budi human“, a svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu da pošalju poruku 973 na 3030 ili da uplate donaciju na dinarski račun 160-6000000844014-95.

Izvor: Južne vesti
Fotografije: OŠ „Njegoš“

Prvi milion za malog Gavrila skupljen! Svi iznenađeni neverovatnim potezom fudbalera

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link