Svet

Krdo divljih svinja opljačkalo ženu na parkingu i otelo joj kesu iz prodavnice

divlje svinje napad

U Italiji se dogodila nesvakidašnja pljačka. Žena je izašla iz samoposluge i pošla ka svom automobilu na parkingu u zoni Le Rughe u Severnom delu Rima, opština Formelo, a onda se u jednom momentu našla okružena čoporom divljih svinja koje je nisu ostavile na miru sve dok se nije „predala“ i ostavila im punu kesu.

Čopor divljih svinja od kojih četiri odrasle i četiri mladunčeta, pratili su i opkolili ženu koja je nosila kesu iz nabavke, približili su joj se, prvo pokušale da joj otmu kesu a zatim je nisu ostavile na miru sve dok im nije prepustila plen.

Divlje svinje se često viđaju na ulicama Rima kako rovare po kontejnerima u potrazi za hranom i primećuje se da se uopšte ne plaše ljudi što može da bude opasno naročito kada su u čoporu i kada majka oseti da možda treba da brani mladunce.

Ova grupa divljih svinja razbojnika veselo je mahala repovima dok je izvlačila iz kese ono što je žena kupila pre samo nekoliko minuta.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi oglasila se povodom ovog događaja rekavši da to nije njena odgovornost kao gradonačelnice već regiona koji mora da se pobrine za divlje životinje koje se sve češće pojavljuju na ulicama italijanskih gradova u potrazi za hranom ili prateći miris koji dolazi iz prodavnica i restorana.

Pre izvesnog vremena su dve divlje svinje, koje su se otimale oko plena iz kontejnera, napale ženu koja je šetala svog psa.

– Postalo je nemoguće izaći iz kuće. Oni se više ničega ne plaše i često se ‘svađaju’ oko plena iz kontejnera, mi se osećamo kao zarobljenici u vlastitim kućama- svedočenja su stanovnika tog dela grada.

U februaru ove godine jedan građanin po imenu Luka, bio je napadnut od strane izuzetno velike divlje svinje koja je jurila za njim i njegovim psom.

– Spasao sam se samo jer sam mlad i bavim se sportom pa sam zaista brzo trčao. Nikada nisam video tako veliku divlju svinju. Mislim da je to bio mužjak koji je bio vođa čopora- izjavio je Luka za medije.

Divlje svinje se sve češće viđaju kako šetaju ulicama, na parkinzima tržnih centara i u parkovima.

Izvor: RTS

Krdo divljih svinja protutnjalo Leskovcem

OGLAS

3.9K Shares
3.9K Shares
Share via
Copy link