Srbija Vesti

Muškarci smiruju, žene bahate i nervozne: Spot „Puteva Srbije“ naljutio Zoku Mihajlović (VIDEO)

Foto: Printscreen / Youtube

Spot “Puteva Srbije” i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i insfrastrukture, “Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život”, kritikovala je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, opisujući ga kao još jedan rodno diskriminatorski spot, prenosi 021.rs.

Ona je rekla da veruje da će taj spot uticati na svest vozača o značaju i upotrebi zaustavne trake na auto-putevima, ali i da on utiče na širenje rodnih stereotipa i predrasuda o ženama i muškarcima.

– Kao država borimo se protiv diskriminacije prisutne u društvu. Ovo je godina borbe protiv rodnih stereotipa, ali kada vidimo da javne institucije, svesno ili ne, doprinose njihovom širenju, shvatamo koliko je dug put do rodne ravnopravnosti, rekla je Mihajlovićeva.

– Vidite smirenog muškarca, sina koji je racionalan, majku i ćerku nervozne i bahate. Da li je to zaista poruka koju želimo da pošaljemo? Da su muškarci ti koji smiruju situaciju i uvek su mudri i u pravu, a žene prave problem, navela je ona.

Potpredsednica Vlade ukazala je i na to da je to još jedan od rodnih stereotipa koji je štetan i ne doprinosi izgradnji modernog društva u kojem su i žene i muškarci jednako poštovani.

Izvor: 021.rs

Da li su bolji vozači žene ili muškarci – statistika konačno rešila dilemu

Share via
Copy link