maja-pavlovic-kanal-9
Magazin Novi Sad

Direktorka Kanala 9 štrajkuje glađu od 15. aprila, lekar zabrinut za njeno zdravlje

Direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maje Pavlović štrajkuje glađu već 10 dana, a od strane državnih organa nema reakcija. Njeno zdravstveno stanje uskoro bi moglo biti ozbiljno ugroženo, rekao je prof. dr Miroslav Ilić nakon pregleda direktorke TV Kanala 9, koja od 15. aprila štrajkuje glađu.

“Kliničkom slikom i pregledom pacijentkinje video sam da je u jednom dehidriranom stanju, bez obzira što uzima određene količine tečnosti koja nadoknađuje elektrolite i vodu. Njen puls je filiforman, puls je negde oko 90, pritisak oko 100 sa 80. Smanjen je turgor kože, ona je izgubila sigurno na telesnoj težini 7 – 8 kilograma”, naveo je dr Ilić.

Uprkos nagovorima, ona nema nameru da odustane od štrajka glađu, rekao je dr Ilić, što bi u tom slučaju moglo imati ozbiljne posledice po njeno zdravlje.

“Pokušao sam i na druge načine da utičem na nju, međutim, to zaista nije moguće. U svakom slučaju, u narednom periodu, u narednih nekoliko dana, predočio sam joj moguća događanja, a to su pojava određenih senzacija u centralnom nervnom sistemu, određeni poremećaj sa lučenjem vode i lučenjem bubrega, nadam se da do toga neće doći”, kazao je dr Ilić.

Podsetimo, ovo je drugi put u poslednjih 11 meseci da Maja Pavlović štrajkuje glađu u pokušaju da izbori opstanak TV Kanala 9.

Nakon prethodnog štrajka glađu pre 11 meseci, kada je zbog navodnog duga ugašen signal TV Kanala 9, održani su sastanci sa nadležnima iz tri ministarstva, kada je dobila uveravanja da će biti hitno započeto rešavanje nagomilanih problema. Do danas po tom pitanju, međutim, ništa nije urađeno.

O svemu tome Maja Pavlović je obavestila predsednicu Vlade Srbije, kao i predsednicu Ustavnog suda u otvorenim pismima u kojima stoji i inicijativa za sastanke kako bi se pronašlo rešenje i okončanje trenutnog štrajka glađu.

Sastanak na kojem bi ih izvestila o nagomilanim problemima s kojima je suočena naša televizija, kao i svi drugi lokalni i regionalni mediji u Srbiji, a koji su prouzrokovani, smatra Pavlović, upravo nečinjenjem državnih i pravosudnih organa.

Ova država svršava očaj, poješće nas sendvičari, budale i lopovi

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link