Srbija Vesti

Vlasnicima Dina kartice omogućeno plaćanje na odloženo, ili na rate bez kamate

dina kartica plaćanje na rate
Foto: Freepik

Korisnicima DinaCard kartica Banke Poštnska štedionica, Banke Inteza i NLB Komercijalne banke, omogućeno je plaćanje na odloženo, ili na rate bez kamate, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

„Ukoliko imate DinaCard karticu ove tri banke iskoristite pogodnost koja vam se nudi tokom cele godine, pa tako i kupovinu povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika obavite ovom karticom na odloženo, ili na rate bez kamate“, naglašava centralna banka Srbije.

U saopštenju NBS se dodaje i da građani ukoliko planiraju putovanje tokom predstojećih praznika, DinaCard-PostCard karticom Banke Poštanska štedionica mogu kupiti gorivo ili platiti robu i usluge na benzinskim stanicama NIS Petrola i Gazproma, na odloženo ili na dve jednake rate, za račun u minimalnom iznosu od 5.000 dinara.

Ističe se i da će svi koji koriste uslugu SMS obaveštenja Banke Poštanska štedionica dobijati dan ranije besplatnu poruku o dospeću rate obavljene kupovine DinaCard-PostCard karticom na rate, prenosi Nova.

„Korisnici DinaCard kartica svih navedenih banaka u svojim novčanicima imaju instrument koji zamenjuje čekove, koji je znatno brži i jednostavniji za upotrebu, jer nema zadržavanja na kasi, ni vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, iznos rate nije ograničen i zavisi samo od raspoloživih sredstava, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini“, piše u saopštenju.

NBS podseća da je plaćanje na rate danas moguće na više od 17.000 prodajnih mesta u Srbiji, a njihov spisak, kao i sve detaljnije informacije o pogodnosti kupovine na rate debitnim DinaCard karticama, mogu se naći na sajtovima banaka.

Izvor: Nova, Tanjug

Muškarac u Rumi zaboravio karticu u bankomatu, drugi pronašao i potrošio 10.000 dinara

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link