Magazin Svet

EU za digitalni parti u metauniverzumu iskeširala 387.000 €, pojavilo se 6-oro ljudi (VIDEO)

Digitalni parti EU
Foto: Screenshot / Twitter / EU_Partnerships

Doba zatvaranja i restrikcija zbog pandemije koronavirusa donelo je „procvat“ rada od kuće, onlajn sastanaka, druženja preko „Skajpa“, „Zuma“ i sličnih programa za komunikaciju, koji su trebali da nas zbliže u doba razdvojenosti.

Industrija zabave, jedna od privrednih grana najteže pogođenih zatvaranjem, bila je prinuđena da se privremeno preseli na internet, pa smo u stanovima kao ozeblo sunce čekali nastupe voljenih izvođača, u nedostatku mogućnosti da u njima uživamo kao što smo navikli.

Međutim, izgleda da je ljudima nakon dvogodišnjih restrikcija pripala muka od ove vrste zabave, o čemu svedoči i fijasko onlajn događaja koji je organizovala Evropska unija.

Naime, onlajn parti EU organizovan u metaverzumu pokazao se kao velik promašaj, pošto se na događaju koji je trajao puna 24 sata pojavilo samo 6 ljudi!

Sve bi to možda predstavljao simpatičan dokaz nerazumevanja interesovanja i potreba mladih ljudi, kojima je događaj bio namenjen, od strane činovnika u skupim odelima, da u projekat nije uloženo neverovatnih 387 hiljada evra, piše Klubikon.

Promocija je startovala u oktobru, sa najavom kako je zajednički digitalni prostor idealno mesto za upoznavanje sa globalnim problemima i potencijalnim rešenjima, a događaj je bio zamišljen kao zabava na plaži sa elektronskom muzikom.

Međutim, u metaverzum se ulogovalo samo šestoro ljudi, među kojima i „Devexov“ reporter Vins Čedvik, koji je čitavu priču i progurao u javnost.

Vrlo je brzo ostao sam, pošto su drugi shvatili da na najavljenom partiju nema ništa zabavno, a naveo je da su čak i zaposleni u Evropskoj komisiji bili izrazito negativni.

Jedan od njih je metaverzum nazvao “digitalnim đubretom”, a drugi je projekat ocenio kao “deprimirajući i sramotan”.

Izvor: Klubikon

Beograd digitalizuje i sahrane, paljenje sveće onlajn, veb spiker čita omaž preminulom

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kaže se k’o ozeb’o sunce a ne kao ozeblo sunce. Sunce ne može da nazebe, ali neko ko je nazebao ili ozebao, on čeka sunce da ga ogreje.

55 Shares
Share via
Copy link