Beograd Magazin

Devojka iz BG oplela po poznatom kafiću: “Radim 12 sati bez pauze, a onda u šank ulazi gonič robova”

devojka-rad-u-kaficu
Foto: Profimedia, Printscreen Tiktok

Na društvenoj mreži TikTok na profilu “Hristina Stanisav992” se pojavio video-snimak u kome devojka tvrdi da menadžer “Kafeterije” u Dvorani u centru Beograda maltretira radnike.

– Najgore iskustvo ikada jeste raditi u “Kafeteriji”. Najgorem neprijatelju ne bih to preporučila. Uspeli su jednom da me preveslaju, pa sam ja dopustila još jednom. Tog nesrećnog dana ja sam prvu smenu radila kao konobar, drugu smenu sam radila kao šanker. Prva smena. Nisam imala nijednu pauzu osam sati. Rmbaj, nosi tamo-vamo, naravno gužva krcato, centar grada – kaže devojka u videu i nastavlja:

– Nakon toga dolazi druga smena gde je bio neki ivent. Gužva. Ja u šanku sama… Da se razumemo, ja šank poznajem perfektno. Sad da me odvedete ja ću odmah da vam kažem gde šta stoji. Dakle, prošao je neki dvanaesti sat kako sam ja bez pauze. Do toaleta sam jednom otišla, vodu pijem tako što kad perem sudove srknem malo.

@tinolinaaaaa

#kafeterija #fyp #prevara #foryoupage #foryou

♬ original sound – Hristina Stanisav922

Ona navodi i da je tada došla menadžerka.

– Dolazi i prilazi kao gonič robova. Ne, ona nije menadžerka. Oni rade ozbiljan posao. Dolazi gonič robova i meni kaže: “Izvini je l` možeš da se ubrzaš malo” – tvrdi devojka.

– Kako misliš da se ubrzam. Nisam hobotnica. Gde ona meni dolazi i kaže: “Tako sa mnom nećeš da razgovaraš, kako to razgovaraš sa mnom”. Ne razumem, rekoh: “Isto onako kako ti razgovaraš sa mnom”. Ona riba ulazi u šank i cima me za rame bukvalno i gura me napolje. Ja kažem: “Iskuliraj malo, na šta to liči kakvo je to ponašanje”, a pritom nemaš pravo da me dodirneš. Sram te bilo” – navodi devojka u videu.

Devojka tvrdi i da menadžerka nije samo nju maltretirala nego ceo kolektiv.

– Ja se iskreno nadam da će doći neka osoba koja će nju ukloniti sa tog radnog mesta, jer ga ona nije zaslužila i ona ne zna da radi svoj posao – taj menadžerski posao pošto ona samo radi kao gonič robova – ističe devojka i dodaje:

– Ona žena i dalje radi je l` vi verujete to. Ja se žalila “Kafeteriji” putem mejla. Niko ništa. Putem Instagrama. Niko ništa. Gube radnike, non-stop ih menjaju, to vam je jasno odmah da nešto nije u redu sa firmom. Takođe mi nisu isplatili za sve vreme koje sam radila tako da sram vas bilo nemojte nikada da idete u “Kafeteriju” – tvrdi devojka.

Portal Kurir je ovim povodom kontaktirao pomenutu Kafeteriju, a menadžerka ovog ugostiteljskog objekta koja se predstavila kao Gordana, kaže za pomenuti portal da za ovako nešto nije čula.

– Ja ovde radim tri meseca i u tom periodu nisam videla radnicu pod tim imenom. Za ovo vreme nije bilo žalbi i primedbi radnika. Što se tiče perioda pre toga ne mogu da tvrdim i da znam šta se dešavalo. Zbog toga i ne mogu ništa više da kažem – poručila je menadžerka.

Dragi konobaru, krajnje je vreme da skapiraš da tvoj posao podrazumeva i da budeš ljubazan

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
180 Shares
180 Shares
Share via
Copy link