nadja-mladenovic
Magazin

Mala Nađa iz Niša čija životna priča je dirnula celu Srbiju, dobija stan!

Zahvaljući humanim ljudima iz cele Srbije, samo sedam dana od objavljivanja prvih reportaža o teškoj sudbini male Nađe Bilbije (6) iz Niša, koja odrasta u siromaštvu sa bakom i dedom, sakupljen je novac za kupovinu jednog manjeg stana.

Devojčica sa bakom Slavicom (68) i dedom Svetomirom (79) živi u trošnom kućerku na brdu Vinik kod Niša odakle je svakog dana pešačila 5 kilometara do predškolskog u OŠ Miroslav Antić, a zbog teške materijalne situacije svakog jutra je jela samo mast i hleb.

Za njenu tešku životnu situaciju se saznalo zahvaljujući vaspitačici iz predškolskog Milici Marinković koja je zatražila pomoć preko društvenih mreža.

Nakon medijskih priloga, počele su da stižu i prve uplate na račun bake Slavice.

– Najsrećnija sam na svetu, ovo je pobeda svih dobrih ljudi koji su doprineli da Nađa dobije krov nad glavom. Lepo je što će jedno dijete zahvaljujući tome dobiti lepu budućnost, kaže Marinkovićeva.

Devojčicin deda Svetomir potvrdio je da je sakupljen novac za jedan manji stan i napominje da moraju što pre da se odsele.

– Moramo što pre iz ove kuće koja prokišnjava, odakle Slavica sa štapom vodi Nađu do predškolskog pet kilometara. Slavica je otišla da vidi ima li u naselju Pantelej u Studeničkoj ulici stanova na prodaju po ceni od 500 evra za kvadrat kako bi smo uzeli neki najmanji. To je bitno da bi smo bili bliže školi i da bi Nađa imala bolje uslove. Stan će biti njen, mi ćemo tu samo živeti sa njom dok budemo živi, kaže Svetomir.

Nađina baka Slavica zahvaljuje se vaspitačici, direktoru OŠ Miroslav Antić Milošu Stankoviću, roditeljima učenika kao i svim ljudima koji su pomogli da Nađa dobije pristojan krov nad glavom.

– Treba nam stan u prizemlju ili na prvom spratu jer smo stari. Ako ostane nešto novca kupićemo nameštaj. Sve što pretekne od para, oročićemo na Nađino ime da joj se nađe kada poraste. Kada se uselimo pozvaćemo novinare da se vidi da je svaki dinar utrošen namenski, priča baka Slavica.

Čemu nas uči mala Nađa koja svaki dan jede leba i masti i kaže „da ima sve što joj treba“

Izvor: Srpska info

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

1 Comment

Klikni da komentarišeš