Svet

Meksikanka (9) ima veći IQ od Ajnštajna, proživljavala je užasno nasilje dok nisu shvatili da je genije

adhara-perez-devojcica-genije

Devojčica (9) iz Meksika ima IQ 162, a ovaj super-visoki stepen inteligencije stavlja je malo iznad poznatih naučnika Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga. Mala Adara Perez uveliko studira dva fakulteta u svojoj zemlji, a kako bi ostvarila svoje ciljeve, u narednom periodu fokusiraće se i na usavršavanje engleskog jezika.

Adara iz Meksiko sitija testira svoju inteligenciju od četvrte godine. Sada sa devet godina studira za dve diplome: jednu iz sistemskog inženjerstva na Universidad CNCI, a drugu iz industrijskog inženjerstva iz matematike na UNITEC-u. Oba su u Meksiku.

Svoja interesovanja usmerila je na Univerzitet u Arizoni, gde joj je ponuđeno mesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku, kako bi mogla da ostvari svoj san.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Adhara Maite Pérez Sánchez (@adhara_maite)

Inače, Adari je dijagnostikovan autizam kada je imala tri godine, a tokom osnovne škole je doživljavala nasilje jer su ostala deca mislila da je čudna. Ove nesrećne situacije zapravo su bile okidač da se otkrije koliki je devojčica genije.

Kako je ispričala njena majka Naleli Sančez, Adara se igrala u kućici, kada su je deca zaključala unutra. Počeli su da se deru i govore joj ružne stvari.

– Počeli su da udaraju kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju – rekla je njena majka, prenosi Noizz.

Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je devojčica genije. Nakon dešavanja u školi, majka ju je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gde su vršeni razni testovi inteligencije i postigla je rezultat 162.

Poređenja radi, veruje se da su Ajnštajn i Hoking imali 160.

Devojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina i sada radi na diplomi onlajn. Kao da to nije dovoljno impresivno, devojčica piše i knjigu.

 

1.7K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap