Magazin

Desingerica izazvao haos u Hrvatskoj, udarao publiku patikom po glavi, oni tražili još, neki hoće da ga zabrane

desingerica-hrvatska-patika
Foto: Printscreen

Posle Aleksandre Prijović koja je održala pet koncerata u zagrebačkoj Areni, još jedan izvođač iz Srbije u fokusu je pažnje hrvatske javnosti.

Meštani Rijeke i Opatije izrazili su na društvenim mrežama svoje nezadovoljstvo gostovanjem kontroverznog srpskog muzičara u jednom od najpoznatijih klubova u okruženju.

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, svojim je “trap” hitovima sa vrha Jutjub trendina raspametio mlade Kvarnera, a posebnu pažnju privukli su brojni snimci sa pomenutog koncerta.

Iako je na muzičkoj sceni tek godinu dana, postigao je zavidne rezultate, a po svemu je stekao i veliki broj obožavalaca širom regiona.

I pored toga što je napunio jedan od najvećih klubova u Rijeci i okolini, izazvao je i dosta negativnih komentara.

@mafia.bebo

Mešalica bajo alooo #desingerica

♬ original sound – najjaca firmetina bajo

Pratiocima na društvenim mrežama nije se dopala haotična atmosfera koja je vladala u noćnom klubu tokom njegovih hitova poput “Čokolade”, a posebno ih je iznenadilo ponašanje Desingerice, koji je na jedinstven način “komunicirao” sa posetiocima koncerta.

Naime, popularni muzičar je publiku u prvom redu udarao patikom po glavi, a oni su ga podržali i po svemu sudeći želeli više.

Dok je za neke ovaj nastup samo još jedan vid zabave, prema portalu fiuman.hr, u jednoj opatijskoj fejsbuk grupi vodila se i politička rasprava o “zabrani turbo folka u Opatiji”, piše Jutarnji.

Inače, Desingerica je za vrlo kratko vreme postigao zapažen uspeh. Muzičku karijeru započeo je 2022. godine, kada je sa Lukom Bijelovićem, poznatijim kao Pljugica, objavio prvi singl „Kuči kuči“.

Slavu su stekli nakon što su privukli pažnju publike i medija nakon što su zaustavili saobraćaj na autoputu radi snimanja spota.

Uspesi su nastavljeni nakon što je duo u leto 2022. objavio pesmu „Pistacc”, a potom je u septembru izašla i pesma „Balkanacc”, koja je spoj repa i turbo-folka.

Do kraja godine usledile su pesme „Tuckavac” i „Praccka”, a početkom 2023. objavili su duete „Ficni” i „Novac”.

Krajem juna 2023. nastupio je na festivalu Belgrade Music Veek na beogradskom Ušću pred više desetina hiljada ljudi. Njegova najnovija pesma “Čokolada” trenutno vlada top listama, a u toku je i turneja po Hrvatskoj.

Takođe, sredinom avgusta 2023. godine gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zabranio mu je nastup zbog navodne promocije pogrešnih vrijednosti, dodajući da je “zabranio primitivizam, a ne umjetnost”.

Reperi Desingerica i Pljugica su novi idoli vašoj deci, a nas je blam umesto njih (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

32 Shares
Share via
Copy link