Magazin

Prvak Rusije hrvatskog fudbalera predstavio uz kartu velike Srbije

dejan lovren zenit velika srbija

Prvak Rusije u fudbalu, Zenit iz Sankt Peterburga, najavio je novo učešće u Ligi šampiona visokobudžetnim animiranim filmom u stripovskom fazonu. Prilikom predstavljanja hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, u inače impresivnoj najavi, potkrala se i jedna “greškica”.

Ruski šampion će Ligu šampiona igrati u grupi sa Dortmundom, Lacijom i Brižom. Tim povodom Zenit je napravio film u kojem su klub i njegovi ključni ljudi, prikazani kao zapovednici i pomorski ratnici iz ere ruskog carstva koji kreću u bitku.

Sergej Semak, trener kluba, i njegov pomoćnik Anatolij Timoščuk u filmu dogovaraju sastav posade kojom će zaploviti u veliki boj.

“Sastavili smo jaku ekipu, ali nedostaje nam čovek koji je iskusio najveće pobede”, kaže Semak.

“Imam kandidata. Iz našeg reda”, pokazujući na orden s logom Lige šampiona na grudima odgovara Timoščuk.

Dejan Lovren! Borio se na Jadranu, u Francuskoj i Engleskoj. Taj gospodin ima više odličja nego što je močvara oko Sankt-Peterburga i gladan je novih pobeda”, predstavljaju Lovrena, koji je prikazan nakićen ordenjem i s puškom na ramenu.

Međutim, kada se u filmu bojišta koja je Lovren prošao prikazuju kartom Evrope, pri čemu se označavaju države u kojima se “borio”, granice država starog kontinenta prikazane su kakve zaista jesu za sve zemlje osim za Srbiju. Ona obuhvata još Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Kosovo.

“Autori filma su, valjda iz respekta prema Lovrenu, poštedeli Hrvatsku ove animirane velikosrpske ekspanzije. Umesto da se prema memorandumu SANU-a proteže do Virovitice, Karlovca i Karlobaga, Velika Srbija se ovde zaustavila na aktuelnim, avnojevskim granicama Hrvatske”, piše Index.hr, a prenosi 021.

Bio je legenda Turske, prognan je iz zemlje, a sada vozi taksi i prodaje knjige na ulici

10 Shares
Share via
Copy link