Svet Vesti

Deda Mario na neverovatan način prevario sistem i 2 godine nije plaćao putarinu

naplatna rampa

Mario nije običan vozač Punta. O njemu bruji cela Italija, ne zbog toga što dobro vozi i sa svojih 80 godina već zato što je pronašao način da izbegne naplatu putarine, i to pune dve godine!

Ovaj Italijan je donedavno italijanskim auto-putevima vozio „besplatno“, ali je njegova prevara posle dve godine konačno otkrivena.

Na njegovu adresu stigla je kazna od čak 4.000 evra za sve dosadašnje besplatne vožnje, a njegove prevare otkrivene su uz pomoć nadzornih kamera na autoputu, piše Jutarnji list.

Prema izveštaju policije, Mario je prolazio auto-putem bez plaćanja tako što bi se „zalepio“ za vozilo ispred sebe i projurio ispod rampe pre nego što se ona spusti.

U razgovoru za italijanski list Korijere dela Sera, Mario je otkrio kako je „pobedio sistem“, ali i zašto odbija da plaća putarinu.

– Ja sam običan penzioner, što znači da mi prihodi nisu jača strana. Svoju penziju u potpunosti uplaćujem staračkom domu. I kako da onda putujem? Našao sam svoj način i prošao celu zemlju bez plaćanja. Šta je trebalo da radim dok su drugi spavali? Ne mogu da budem unutra ceo dan. Što se tiče kazne, neću je platiti! Putevi bi trebalo da budu javni, u vlasništvu svih nas i ne smeju ih naplaćivati. Da ne spominjem da su cene previsoke za uslugu koju nude. Sa ovakvim cenama očekujem više, usluga im je loša – rekao je deda Mario.

– U svakom slučaju, ne nameravam da plaćam putarine – zaključio je ovaj penzioner, koji je i dalje uveren u svoju nevinost.

Baka Vinka ima 80 godina, obožava ludu vožnju i venama joj teče čist adrenalin (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link