Beograd Magazin

Dečje srce – Vraćeni smo na posao i ugovori se nastavljaju

Dečje srce
Foto: Dečje srce, galerija

Pre dva dana pratiocima dece sa invaliditetom, zaposlenim preko humanitarne organizacije “Dečje srce”, saopšteno je da ostaju bez posla jer je Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda otkazao ugovor sa tom organizacijom.  Nakon što su Danas  i još nekoliko medija izvestili o ovoj temi, javljeno je da se ugovor ne otkazuje i da oni ostaju na poslu.

– Svi smo dobili poruke da smo vraćeni na posao i da nam se ugovor ipak nastavlja – javili su predstavnici 450 pratilaca dece invalida angažovanih preko humanitarne organizacije „Dečje srce“.

U organizaciji „Dečje srce“  je potvrđeno da ugovori sa zaposlenima nisu raskinuti, da će svi oni imati plate i zdravstvenu zaštitu kao i do sad kao i da će deca sa invaliditetom i dalje imati svoje pratioce a njihovi roditelji potrebnu pomoć.

– Nikom u uslovima epidemije na bilo koji način neće biti ugrožena egzistencija – rečeno je u „Dečjem srcu“ za Danas.

Podsećanja radi, predstavnici zaposlenih u organizaciji „Dečje srce“ obavestili su medije da su, iako im ugovori važe do maja, dobili obaveštenje da je ugovor sa nadležnima u Gradu Beogradu raskinut, čime oni ostaju bez posla.

Predstavnici medija su pokušavali da kontaktiraju Sekretarijat za socijalnu zaštitu, ali uprkos vanrednom stanju, niko se nije javljao na telefonski broj centrale. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nije odgovorio ni na poziv ni na SMS poruku koju mu je redakcija Danasa uputila u vezi sa ovom temom.

Ipak, već danas, stigle su nove i lepe vesti, tako da će ovi ljudi nastaviti sa svojim poslom, a deca sa invaliditetom će i tokom svetske pandemije imati odgvarajuću podršku i pomoć.

Iskoristio je sve jutarnje programe da prozove zamenika Vesića, ali voditeljke dobro znaju svoj posao (VIDEO)

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link