Svet

Dečak Stefan (8) poginuo u banji, usisao ga odvod u bazenu

banja-italija
Printscreen/Instant Street view

Osmogodišnji dečak po imenu Stefan, poginuo je juče u banji u Kretoneu, nadomak Rima, nakon što ga je usisao odvod u banjskom bazenu, piše Corriere della Sera.

U ovom trenutku nije poznato da li se pumpa za izbacivanje i pročišćavanje vode uključila ranije nego što je predviđeno, ili je mališan upao u bazen nakon što je zabranjeno kupanje. Ono što je sigurno jeste da usis nije imao sigurnosnu rešetku, prenosi Telegraf.

Ljudi koji su se nalazili u banji u trenutku nesreće pokušali su da izvuku dete, rizikujući da i sami budu usisani u odvod.

Na lice mesta su ubrzo stigli i vatrogasci, koji su jedva izvukli dečaka iz odvoda, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Prema pisanju lokalnog lista, sve se odigralo oko 18.30 časova. Prethodno je sa razglasa pušteno obaveštenje da se radno vreme bazena privodi kraju i kupači su zamoljeni da izađu iz vode.

U ovom trenutku nije poznato da li je dečak već bio u bazenu i nije izašao, ili je upao u bazen nakon izlaska iz vode.

Kada su se pumpe na najvećem bazenu pokrenule, voda je neverovatnom brzinom krenula u odvod. Pritisak je povukao dete na dno, a potom i u sam odvod, na kojem nije postojala rešetka.

Vatrogascima i roniocima bilo je potrebno gotovo dva sata da dečaka izvuku napolje.

Tragedija u Vranju, dečak (7) poginuo tokom igre

Čitajte Luftiku na Google vestima

56 Shares
Share via
Copy link