Novi Sad

Dečaci iz Novog Sada koji su uhapšeni zbog 32 krivična dela, u aprilu na smrt pretukli čoveka

policija
Foto: Youtube

Dečaci stari 10 i 12 godina iz Novog Sada koji se terete da su počinili 32 krivična dela krađe i pokušaja krađe su oni isti koji su 14. aprila ove godine u Tovariševu mučki prebili Todora Šunjku (75) i tom prilikom naneli mu teške telesne povrede od kojih je posle tri meseca agonije preminuo.

Kako saznaje “Blic”, oni su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

– Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, pa čak i salon za pse su opljačkali. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca, krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave – nezvanično saznaje “Blic“.

Sada se terete za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih dela, pet krađa i jedno krivično delo razbojništvo, dok je protiv majke podneta krivična prijava zbog postojanje osnova sumnje da je učinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, iako je već bila pod nadzorom nakon što je Todor Šunjka preminuo.

U julu mesecu, Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta je krivična prijava od strane Policijske stanice Bačka Palanka, pod čijom jurisdikcijom je Tovariševo, protiv maloletnog Z. N. zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

Tri meseca nakon napada na 75-godišnjeg Todora Šunjku, kada je od batina i preminuo, iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu rečeno je da je “postupak još uvek u toku i u fazi je prikupljanje potrebnih obaveštenja”.

– Pošto je izvršilac dete jer nema navršenih 14 godina života, čak i da se utvrdi da je izvršeno krivično delo biće doneto rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema deci ne može voditi krivični postupak ali će se o tome obavestiti nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti prema detetu i njegovim roditeljima – rekli su za “Blic” u novosadskom Višem javnom tužilaštvu i dodali i da imaju saznanja da je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu započelo provere vezano za roditelje maloletnog Z. N. u pogledu krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kako je “Blic” saznao, dečaci ubrzo nakon prebijanja Todora napali još jednog čoveka i gurnuli ga sa bicikla, a meštani Tovariševa su ga spasili gore sudbine.

Nakon tog drugog napada na čoveka na biciklu, dečaci su se odselili sa porodicom nazad u Novi Sad, gde su ranije i živeli, pre dolaska u Tovariševo a, po svemu sudeći, nastavili su da krše zakon.

Uhapšen razbojnik Miloš (18): Pretukao dečaka, skinuo mu odeću, ukrao mobilni i ubacio ga u kontejner

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link