Magazin Svet

Četvoro dece pronađeno u džungli Kolumbije 15 dana nakon pada aviona, među njima i beba

deca-pronadjena-u-dzungli-kolumbije
Foto: Oružane snage Kolumbije

Četvoro dece, među kojima i 11-mesečna beba, pronađeno je živo više od dve nedelje nakon što se avion u kojem su putovali srušio u gustu džunglu u kolumbijskoj pokrajini Caqueti.

Decu su spasili pripadnici vojske, vatrogasci i službenici civilnog vazduhoplovstva nakon potrage koja je trajala dve nedelje.

Spasioci, uz pomoć pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su deca jela kako bi preživela, kao i improvizovana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

Nesreća se dogodila početkom maja, kada se Cessna 206, koja je prevozila sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, srušila u džunglu.

U nesreći poginule tri odrasle osobe

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posledica pada, a njihova su tela pronađena u avionu.

Četvoro dece u dobi od 13, devet i četiri godine, kao i beba od 11 meseci, koji pripadaju domorodačkom narodu Uitotou, preživelo je pad.

– Nakon mukotrpne potrage vojske pronašli smo žive četvoro dece koja su nestala nakon pada aviona u Guaviareu – objavio je kolumbijski predsednik Gustavo Petro u objavi na Twitteru.

Džungla je vrlo gusta i opasna u tom udaljenom području, a potragu su otežavali prisutnost divljih životinja, stabla visoka i do 40 metara i obilne kiše.

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom zrakoplova prije nego što je nestao s radara.

4 misterije o padu aviona punom srpskih mina i nekoliko važnih pitanja na koja čekamo odgovor

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link