Balkan Vesti

Darija „mrtva pijana“ izazvala saobraćajku, izmereno joj 3,84 promila: „Oduzmite mi vozačku!“

hands-steering-wheel-beautiful-businesswoman-trying-her-new-car-automobile-salon
Foto: Standret / Freepik

Zagrepčanka Darija (31) osuđena nakon što je pod dejstvom alkohola od čak 3,84 promila izazvala saobraćajnu nesreću!

Prema presudi donesenoj ovih dana, Darija je pronađena „mrtva pijana“ za volanom u Zagrebu, na raskrsnici Ivanićgradske, Planinske i Trga Volovčica prošlog novembra oko 7.40 sati ujutru, prenosi Danica.hr.

„U trenutku saobraćajne nezgode bila je pod dejstvom alkohola u tolikoj meri da nije mogla da učestvuje u saobraćaju, s obzirom da je koncentracija alkohola u njenoj krvi bila najmanje 3,84 promila“, navodi se u presudi.

Pored toga, u njenoj krvi pronađeni su tragovi leka diazepam i njegovih metabolita nordazepama, oksazepama i temazepama, što je utvrđeno toksikološkim veštačenjem. Kod sebe nije imala ni vozačku dozvolu.

Kada je devojka (31) stigla do raskrsnice, „prednji levi deo vozila je naleteo na zadnji desni deo automobila kojim je upravljao muškarac koji se kretao ispred nje, a u trenutku udesa se zaustavio u ispred raskrsnice sa Ivanićgradskom zbog zaustavljene kolone vozila“.

„Posle navedenog sudara, devojka je ponovo prednjim levim delom vozila naletela na zadnji desni deo putničkog automobila, koje je, prema rečima vozača, zaustavljeno na kolovozu Trga Volovčica, delom na trotoaru“, navodi se u presudi.

Na sudu je sve priznala. Kaže da je svesna svoje odgovornosti i da je odlučila da se podvrgne lečenju zavisnosti od alkohola.

„Više ne vozim auto, tražim od suda da mi oduzme vozačku dozvolu na dve godine jer želim da ozdravim i ne želim da se ovo ponovi. Trenutno ne radim, zadnja tri meseca, tako da mi je plata minimalna, živim sa roditeljima i oni mi pomažu”, rekla je ona.

Sudija ju je proglasio krivom i kaznio je sa ukupno 2.900 evra i zabranio joj da vozi dve godine. Presuda je nezakonita i na nju se može uložiti žalba.

Veterničanin mrtav pijan vozio traktor po Futogu, imao 3,43 promila alkohola u krvi

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link