Magazin Srbija

Danas od 14 sati protesti građana i ekoloških aktivista u Loznici

cuta-protest
Foto: N1

Građani i aktivisti iz Loznice, Gornjih Nedeljica i drugih mesta organizovaće danas protest, ali ovoga puta neće biti blokiran magistralni put.

Aleksandar Jovanović Ćuta potvrdio je da neće biti protesta ispred Sava centra u Beogradu i poručio da će se predstavnici Ekološkog ustanka priključiti protestu u Loznici.

Aktivista iz Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović rekao je za Nova.rs da će protest početi u 14 sati na šetalištu kod Pošte u Loznici i naglasio da ovog vikenda neće biti blokiran put.

– Protest će početi u 14 sati i pripremili smo jedan program, biće govornika, razgovaraćemo o tome što je bilo do sada i o onome što će biti. Skup smo prijavili u SUP-u, a blokada neće biti. Mi ćemo se skupiti na šetalištu kod Pošte u Loznici. Ideja je da protest traje dva sata, toliko smo prijavili, ali je moguće da se malo produži. Ne verujem da će biti nikakvih problema i pozivam sve građane da nam se priključe – rekao je Kokanović u najavi protesta.

On je rekao da će na protest doći i članica SEOS-a i meštanka Pranjana Ljiljana Pralović, ali i drugi aktivisti i građani iz mešta širom Srbije.

Aktivista i predstavnik Ekološkog ustanka rekao da će se oni zajedno sa SEOS-om pridružiti protestu u ovom gradu.

– Neće biti okupljanja sutra ispred Sava centra jer je definitivno objavljeno u Službenom glasniku da se poništava uredba Vlade o Rio Tintu. Ukoliko bude nekih drugih skupova, mi ćemo obavestiti javnost. Doneta je o odluka u glasniku o poništenju radne grupe za projekat Jadar. Mi ćemo se zajedno sa SEOS-om pridružiti protestu u Loznici – podvukao je Jovanović.

Mihajlović: Ćuta histeriše jer nije dobio dozvolu za mini hidroelektranu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

27 Shares
Share via
Copy link