Srbija Vesti

Sekretar i aktivistkinja Crvenog krsta u Smederevu proneverili novac za ugrožene, podnete krivične prijave

crveni krst smederevo
Foto: N.Živanović; Novosti.rs

Crveni krst Srbije podneo je Tužilaštvu u Smederevu krivične prijave protiv sekretara Crvenog krsta u tom gradu Tomislava Živanovića i još jedne aktivistkinje zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema pisanju lokalnog portala sdcafe.rs, krivične prijave su prosleđene Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije.

Isti portal navodi da su čelnici ove humanitarne organizacije osumnjičeni za nezakonito trošenje novca namenjenog ugroženom stanovništvu.

Zbog svega toga, u junu je kompletno rukovodstvo Crvenog krsta Smederevo smenjeno, uključujući i sekretara Živanovića. On je, kako navodi pomenuti portal, bio na čelu ove organizacije dve decenije.

Iz Crvenog krsta u Smederevu se još uvek niko nije oglasio, dok je Crveni krst Srbije potvrdio da je kontrolom utvrđeno nezakonito trošenje sredstava, ali ne i o kojoj sumi je reč.

Nezvanično, reč je o višemilionskom iznosu.

Danica ima 84 godine, od 1970. volontira u Crvenom krstu i ima poruku za sve nas (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link