Srbija

Priveden zbog skrnavljenja crkve u Kragujevcu, napisao “Alahu ekber” (VIDEO)

crkva-kragujevac
Foto: Telegraf

Ispravka 18. januar 2023. godine: Nakon provere činjenica od strane Fake news tragača, ukazano nam je na grešku koju smo nehotice napravili. Luftika je objavila da je na platou sa istočne strane crkve crnim sprejom ispisana poruka na albanskom jeziku “Serbia Albania”. Fake news tragač je dokazao da to nije albanski, već engleski jezik. Stoga, dodajemo ovu ispravku – Nijedan grafit na crkvi u Kragujevcu nije bio napisan na albanskom jeziku. 

Policija u Kragujevcu identifikovala je i uhapsila P. C. (28) iz ovog grada zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je policija.

On se sumnjiči da je juče u Kragujevcu na pravoslavnoj Crkvi Sveti Sava i na platou crkve, sprejom ispisao grafite čija sadržina izaziva nacionalnu i versku mržnju i netrpeljivost.

Na platou sa istočne strane crkve crnim sprejom ispisana je poruka “Serbia Albania”, sa velikim crvenim srcem nacrtanim između njih, dok je u nastavku grafita ispisano “Alahu akbar (Alah je najveći) Petar Tarik.

Na fasadi crkve nalaze se grafiti “Kosovo je Srbija”, “Isus akbar” (Isus je najveći) i druge poruke.

Policija je kod osumnjičenog pronašla dva spreja koja je, kako se sumnja, koristio za izvršenje krivičnog dela.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Balaševićev mural u Novom Sadu ponovo oskrnavljen, vandali nacrtali ustaška obeležja (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link