Magazin

Cisternom uleteo među demonstrante, njujorška policija klekla pred građanima (video)

cisterna
Foto: Reuters

Kontrademonstrant koji je cisternom punom goriva uleteo među okupljene protestante u Mineapolisu je uhapšen, da bi potom zbog povreda bio prebačen u bolnicu.

Prebačen je u bolnicu nakon što su ga ljudi koje je pokušao da zgazi izvukli iz vozila i pretukli.

Policija okruga Hehpin objavila je na Tviteru fotografiju uhapšenog Bogdana Verička, koji je, nakon što su mu konstatovane lakše telesne povrede, odveden u policijsku stanicu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako cisterna punom brzinom uleće u masu demonstranata koji su na mostu na autoputu I-35W u Mineapolisu protestovali zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

Prikazano je kako demonstranti prvo panično beže pred cisternom, a zatim joj, dok usporava, besno pritrčavaju, penju se na nju i otvaraju i vozačeva i suvozačeva vrata.

Okupljeni su zatim izvukli Verička iz vozila i počeli da ga tuku, dok nije prišla policija koja ga je uhapsila.

Policija je navela da nema izveštaja da je bilo povređenih među demonstrantima, kojih je u tom trenutku bilo oko 5.000, prenosi CBS news.

Pre incidenta sa cisternom, protest je bio miran, prenosi 021.

S druge strane, policija u Njujorku juče posle podne solidarisala se sa mirnim demonstrantima. Na društvenim mrežama je objavljen snimak policajaca koji zajedno sa demonstrantima kleče, na taj način odajući poštu preminulom Afroamerikancu.

CNN javlja da je Kijara de Blazio, ćerka gradonačelnika Njujorka, uhapšena jer se pridružila nezakonitim protestima, a puštena je posle privođenja u policijsku stanicu.

Policijski čas je uveden u više od 40 gradova u Americi, a u okrugu Los Anđeles je zbog nereda proglašeno vanredno stanje. Nacionalna garda je angažovana u više saveznih država.

Od početka protesta zbog smrti Flojda, širom SAD je uhapšeno oko 4.000 ljudi. Prva hapšenja počela su 26. maja, dan posle Flojdove smrti, prenosi N1.

I srpski narodnjaci su u sukobu sa čikaškom policijom (video)

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link