Magazin Putovanja

Godinama važi za najjeftinije letovalište u Crnoj Gori, a kakve su zapravo cene ove sezone u Sutomoru?

sutomore
Printscreen

Sutomore važi za najjeftinije letovalište na crnogorskom primorju, a evo šta to znači u godini kad se turisti svuda žale na cene.

Iz Sutomora ove godine na mreže pristižu snimci koji definitivno nisu neka preporuka za ovo letovalište i koji često ljute i domaćine i turiste. Pa, ipak, gradska plaža je uvek puna, jer je, u sezoni kad se svi žale na cene na primorju – svakako je moćan adut reputacija Sutomora kao najjeftinijeg mesta na moru gde uvek možete da nađete malo prostora na plaži da bacite peškir.

Ali, kakve su zapravo te cene ove godine? Uglavnom niže nego u Beogradu.

Što se hrane tiče, postoje mesta gde možete da dobijete komplet ručak ili večeru za 10,50 evra (toplo predjelo, glavno jelo s prilogom i salatom, pa čak i čašu domaćeg vina) ili dnevni meni za 6 evra (musaka, ćufte…)

Pice su od 4,50 do 14 evra, zavisi od mesta i veličine, a ukoliko želite morske specijalitete, po cenovniku koji je jedan restoran postavio pred ulazom, riblja čorba je 3,90 evra, školjke na buzaru 7,90, špageti s plodovima mora 9,90, orada s dalmatinskim varivom 12, lignje 12,90.

Ako ćete ipak nešto „s nogu“ – parče pice ili burek ili sendvič ili hot-dog – to će vas koštati svega 2 evra. Hamburger je 3 evra, gurmanska 4, kao i pileći file, kobasica, batak, 5 ćevapa…

Kuvani kukuruz evro i po, koliko koštaju i tri kugle sladoleda – što jeste zanimljiva računica, jer jedna je 80 centi. Palačinke su 1,5-2,5 evra, a na nekim mestima uz njih ide i gratis sok.

A kad smo kod osvežavajućih napitaka – flašica vode je 50 centi, sok 90, pivo 80 (sve je 0,5l). Kafa je evro i po – i domaća i espreso i kapućino. Kokteli od 5.80 do 7.80 evra.

Doduše, komplet ležaljki sa suncobranom naplaćuje se 20 evra, ali uprkos tome, čini se da Sutomore i ove godine zadržava svoju titulu najjeftinijeg letovališta u Crnoj Gori. Uostalom, ljudi i tamo radije biraju slobodan deo plaže.

Izvor: Nova.rs

„Srpsko Sutomore“ iz godine u godinu privlači veliki broj turista, smeštaj već od 10€

53 Shares
Share via
Copy link