Putovanja

Znatno niže cene smeštaja u najatraktivnijim letovalištima hrvatskog primorja

trogir hrvatska

Cene privatnih apartmana i kuća na hrvatskom primorju drastižno su niže nego u isto vreme prošle godine, rekli su u udruženju iznajmljivača, prenosi N1, navodeći da koliko je prošle godine koštao najjeftiniji apartman u predsezoni – 40 evra, upravo toliko ove godine u predsezoni košta najskuplji.

Cene apartmana u 2019. za pred i posezonu kretale su se od 40 do 100 evra, dok su u sezoni bile od 60 do 200 evra.

Ove godine se od 25 do 40 evra kreću cene apartmana u pred i posezoni, dok su u sezoni od 45 do 70 evra. Ove godine, na primer, apartman na Pagu u kojem se može smestiti pet osoba, u predsezoni je 25 evra, u sezoni 50, dok je cena u posezoni 30 evra, a na Hvaru se apartman, za dve do 6 osoba, iznajmljuje u predsezoni i posezoni po 40 evra, dok mu je u sezoni cena 70 evra. Jednosoban apartman za dve osobe u centru Makarske u pred i posezoni je 25 evra po danu, a u sezoni 50 evra.

S druge strane 2019. godine su cene apartmana u sezoni iznosile i do 200 evra po danu. Toliko je koštao apartman za četvoro u Betini na Murteru. Cena je u pred i posezoni bila 100 evra. Apartman u Biogradu na Moru za četiri osobe lani je u predsezoni koštao 60, a u sezoni 80 evra.

Međutim, uprkos tome što su ove godine cene znatno niže nego lani, predsednica Zajednice porodičnog turizma pri Hrvatskoj privrednoj komori Martina Nimac Kalcina za Index je istakla da buking u privatnom smeštaju ide jako loše.

“Turisti zbog ove situacije s koronavirusom radije iznajmljuju cele kuće za odmor, tako da će iznajmljivači koji ih rentaju najbolje proći”, rekla je Martina Nimac Kalcina.

Navodi kako će svi ostali dosta loše proći i pitanje je, ističe, koliko će uopšte imati gostiju, ali da je za sada situacija jako loša.

Predsednik Udruženja iznajmljivača privatnog smeštaja Zadar Danijel Radeta smatra da će ove godine cena biti ključni faktor što se tiče turizma. Vlada je pokazala, kako je rekao, da su im važniji izbori i stranačke pozicije, nego turizam.

“Vidimo da su im važniji izbori i stranačke pozicije, nego turizam tako da se ovo može smatrati veleizdajom. Do danas nismo imali nikakve informacije kako bi turizam mogao izgledati, a ovo što su danas objavili za zemlje za koje je dopušten ulazak, to su više tehničke stvari”, rekao je Radeta.

Vodeći hrvatski epidemiolog: Građani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku i odu na more

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link