Magazin Putovanja

Hrvatski gradić proglašen najboljom destinacijom za medeni mesec u Evropi

cavtat-1200x800
Foto: Shutterstock

Medeni mesec mnogima predstavlja putovanje koje se pamti i prepričava čitavog života.

Na svom prvom bračnom putovanju stvorićete i prve zajedničke uspomene, a iako je izbor destinacija zaista raznolik, postoje one koje se izdvajaju svojim romantičnim notama koje čine da ceo užitak bude zaista nezaboravan.

Ako je suditi po mišljenju svetski poznatog portala koji se bavi putovanjima “European Best Destinations”, ukoliko se odlučite za svadbeno putovanje u hrvatskom Cavtatu, vaš medeni mesec će biti kao šlag na svadbenoj torti!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Croatia (@visit.croatia)

„Smešten nekoliko minuta od Dubrovnika i njegovog međunarodnog aerodroma, Cavtat zaljubljenima nudi usluge venčanja po principu ‘ključ u ruke’, kao i beskrajne mogućnosti za smeštaj, hotele sa 5 zvezdica sa pogledom na more, velnes, sportske terene, bazene, ali i ’boutique’ hotele, restorane uz more i moderne barove u srcu najlepšeg zaliva u Evropi”, istaknuto je na stranici “European Best Destinations”.

Oni u svom tekstu preporučuju i dva hotela u Cavtatu – Supetar i Croatia.

Na drugom mestu ove romantične liste pronašao se italijanski dragulj Positano, grad koji je prema legendi stvorio Neptun, bog mora koji je bio zaljubljen u nimfu.

Santorini je zauzeo treće mesto zbog neverovatnih zalazaka sunca koji oduzimaju dah, beskrajnih pogleda na živopisno plavetnilo neba i mora, te uvek prepoznatljive bele okrečene arhitekture.

Na jugu Hrvatske, moguće je doživeti duh brojnih civilizacija koje su ostavile trag na arhitekturi i svakodnevnom životu lokalaca, počevši od praistorije, rimskih vremena, srednjeg veka, pa sve do danas.

Cavtat, nekadašnje drevno grčko naselje Epidaurum, danas je predivno ribarsko mestašce koje, osim čarobnih krajolika idealnih za medeni mesec, krije i brojne zanimljivosti i zanimacije za celu porodicu.

Cavtat je još uvek sačuvan i skriven od turista, a u gradu možete pojesti dobar ručak u tradicionalnim konobama, posetiti rodnu kuću i muzej Vlahe Bukovca, jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara, i uživati u ambijentu “malog mista” koje osvaja na prvu.

Izvor: Putni kofer

Srbina u Grčkoj dočekala gazdarica u negližeu, deca reagovala i sprečila međunarodni sukob

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
145 Shares
145 Shares
Share via
Copy link