Recepti

Korak po korak: Kako se pravi burek po receptu starih pekarskih majstora (VIDEO)

najbolji recept za burek

Recept za burek jedna je od bolje čuvanih kulinarskih tajni i često se razlikuje od majstora do majstora. Ipak, uprkos brojnim varijacijama u procesu pripreme dobar burek je nešto što svi prepoiznaju i oko čega su svi saglasni.

Kako se pravi burek po receptu starih i dokazanih pekarskih profesionalaca pogledajte u tekstu ispod:

Burek sastojci:

  • 400gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 200-250gr vode
  • 300gr sira
  • 200gr masti
  • 100ml ulja

Priprema bureka

Umesite testo od brašna, soli i vode sobne temperature. Dobro umešeno testo podelite na 4 do 5 jufkica. Jufkice stavite na podlogu, a pre toga ih dobro uvaljaljte u masnoću. Pustite ih da se odmore u frižideru oko pola sata, a dobro bi bilo i da ostanu u frižideru preko noći.

Nakon što su se odmorile, jufkice treba da razvijete na sto koji mora biti mastan. Obilno namažite jufke masti, pa iz rukom razvlačite što više.

Ovako razvučenu koru smotajte u na pola pa u kocku i kada drugu jufku razvijete ovako, onu skupljenu jufku stavite na sredinu pa preko nje opet ovu složite.

Ovako radite sve dok ne potrošite materijal, a potom sve stavite u pleh i pecite. Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni Celzijusa oko 25-30min.

Detaljnu izradu pogledajte u videu:

Čitajte Luftiku na Google vestima

Top 5 bureka u Beogradu od kojih će vam nepce zaigrati od zadovoljstva (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link