Magazin Srbija

Denis iz Svilajnca se posle 10 meseci probudio iz budne kome i rekao „Hoću palačinke“

Denis Milovanović
Foto: PrtScn emisija Exkluziv, TV Prva

Denis Milovanović iz Svilajnca je prošle godine u junu imao tešku saobraćajnu nesreću, nakon čega je ostao u budnoj komi.

Iako su svi statistički podaci bili protiv njega, on je rešio da se bori, te se nakon 10 meseci probudio iz teškog stanja i imao pomalo čudnu prvu želju.

Prvo što je rekao majci bilo je „Hoću palačinke“.

– Ja sam primetila da on već nekoliko dana nešto mumla i pokušava da priča. Setila sam se probam da mu zatvorim kanilu i on je odmah rekao „Hoću palačinke“. Zamislite koliko je bio gladan kad mu je to bila prva želja – rekla je Denisova majka za emisiju Eksploziv na TV Prva.

– Mislim da sam te palačinke spremila najbrže u životu. Ma za tri minuta su bile gotove, a Denis ih je pojeo pet – dodala je majka preplavljena emocijama.

Dr Ljuba Krstić, neurohirurg, rekao je za TV Prva da je magnetnom rezonancom dokazano da Denis ima difznu aksonalnu leziju, stanje koje je vrlo teško.

– Ja sam u svojoj višedecenijskoj karijeri naišao na svega desetak takvih slučajeva – rekao je dr Krstić uz objašnjenje da je produžena koma, u kakvoj se našao Denis, stanje u kom bolesnik drži oči otvorene i gleda u jednom pravcu, ne reagujući na nadražaje.

Denis se povredio u saobraćajnom udesu. On je vozio, a sa njim u kolima su bila još četvorica drugara. Svi su prošli s lakšim povredama, osim Denisa, koji je bio u kritičnom stanju.

Denisova majka je medicinska sestra, koja je sigurna da Denisov oporavak ide u dobrom pravcu. Kako kaže, ona ga najbolje razume i već ostvaruje značajniju komunikaciju sa njim.

Svakog dana ga obilaze njegovi prijatelji sa kojima se rado pozdravlja i razmenjuje po koju reč.

Ovo je samo početak Denisove borbe. Pred njim je do potpunog oporavka nažalost još dug put.

Denis je trenutno na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama u Hrvatskoj. Mesec dana u tom rehabilitacionom centru košta između 8 i 10  hiljada evra. Deo novca je, kaže majka, već prikupljen, ali je nažalost potrebno još.

Da biste pomogli Denisu da se vrati svojoj mladosti na pravi način, upišite broj 1207 i pošaljite sms na broj 3030.

Dirljiva priča o dobroćudnom narkomanu Ćofiju, drugarstvu, smrti i životu koji je pobeđuje

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

620 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap