Magazin

Izmislio je napad na novinare RTV-a, a sada pikira fotelju direktora RTS-a

Za poziciju direktora RTS-a kao jedan od kandidata prijavio se Budimir Marković, dugogodišnji novinar i direktor Informativnog programa Radio televizije Vojvodine. Marković, koji je inače penzioner, prema saznanjima portala Direktno, tesno je povezan sa SNS-om, ali je i poznat po tome da je lagao da su studenti na novosadskim protestima napali novinarsku ekipu RTV.

Marković, novinar sa Radio-televizije Vojvodine, prvi put se prijavio na konkurs za generalnog direktora, a od 2019. je član Programskog saveta na RTV-u. Iako je prema podacima Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje Marković u penziji od 01.10.2017, nastavio je da obavlja funkciju člana programskog saveta, a sada se kandiduje za generalnog direktora Javnog servisa.

Nekadašnji šef centralnog deska Radio-televizije Vojvodine u žižu javnosti dospeo je 2017. kada je sa funkcije šefa centralnog deska RTV unapređen na funkciju koja se tada interno nazivala “direktor informativnog programa RTV”. Ono što je zanimljivo jeste da je Marković na ovu poziciju unapređen pred tadašnje predsedničke izbore.

Marković je međutim tada negirao za Cenzolovku da je tajming njegovog unapređenja u bilo kakvoj vezi s predstojećom kampanjom za tadašnje predsedničke izbore.

– Moje imenovanje u ovom trenutku nema veze s predstojećim izborima i njihovim praćenjem. Generalni direktor je procenio da je za to sada pogodan trenutak, kao i da sam ja osoba koja taj posao može da obavlja dobro – rekao je Marković 2017. na pitanje o razlozima i tajmingu za unapređenje.

Ono što je takođe interesantno jeste da dok je obavljao funkciju direktora informativnog programa Marković izmislio napad na ekipu RTV-a tokom drugog dana studentskih protesta u Novom Sadu, 4. aprila ove godine. Tada je nekoliko hiljada ljudi burno negodovalo ispred zgrade RTV-a tražeći direktno uključenje sa protesta, a Marković je gužvu ispred RTV-a iskoristio da optuži demonstrante da su nasrnuli na novinarsku ekipu koja je sa protesta izveštavala.

Kako su tada za Voice posvedočili i brojni novinari RTV-a, Marković je novinarku koju su demonstranti navodno napali, ubeđivao da o incidentu laže. Tada je na sajtu RTV-a osvanula lažna vest da je deo demonstranata najpre verbalno, a zatim i fizički, pokušao je da napadne njihovu novinarsku ekipu.

Podsetimo, nakon neuspešnog konkursa za izbor generalnog direktora RTS, na novom koji je raspisan 22. avgusta sa rokom od 30 dana za prijavljivanje, za sada su se prijavili samo Budimir Marković i Svetislav Nedeljković. Zašto se Marković, kako saznajemo blizak SNS, kandidovao za generalnog direktora RTS-a iako je u penziji već tri godine, kao i da li će biti izabran – ostaje da vidimo.

Najveće šanse, za sada, su ipak da Dragan Bujošević ostane na toj funkciji kao vršilac dužnosti.

Jelisaveta (92) održala lekciju RTS-u, u studiju je zavladao muk, a njene reči postale su hit (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
342 Shares
342 Shares
Share via
Copy link