Magazin

„Bila je u velikoj boli“: Glumica pronađena mrtva u kupatilu, uzrok smrti je jeziv

britani-marfi
Britani Marfi, Foto: instagram/printscreen

Glumica Britani Marfi bila je jedna od najpoznatijih holivudskih slatkica, uvek vedra i nasmejana. Ipak, njena sudbina bila je daleko od širokog osmeha i veselih boja. Preminula je 2009. pod okolnostima koje su i dan-danas nerazjašnjene.

Pronađena je u svom domu, u kupatilu, gde je ležala bez svesti, a utvrđeno je da je preminula od posledica srčanog udara. Imala je 32 godine.

Njena smrt je i dalje misterija, a ono što sve čini još bizarnijim, ali i tragičnijim, jeste činjenica da je njen suprug preminuo samo šest meseci nakon nje.

Poznata glumica imala je puno problema, onih psihičkih, ali navodno i problema sa zavisnošću od raznih opijata.

Britani je poslednje godine svog života provela u braku s britanskim producentom Sajmonom Mondžekom, za kog se udala 2007. godine.

Njena smrt 2009. godine još uvek nije razjašnjena. Pronađena je u svom domu, u kupatilu, gde je ležala bez svesti, a utvrđeno je da je preminula od posledica srčanog udara.

Ipak, u nalazima s obdukcije navodi se da je njena smrt nastupila od kombinacije upale pluća, anemije i predoziranja različitim drogama i lekovima.

Šest meseci kasnije, njen suprug Sajmon pronađen je mrtav u istoj kući, a navodilo se da je umro od identičnih komplikacija – kombinacije anemije i upale pluća.

Njihovom smrću bavi se i dokumentarni film „Šta se dogodilo Britani Marfi“, koji otkriva mnogo detalja iz njihovih života.

– Bio je nemiran pojedinac koji je navikao da zavarava ljude, a Britani mu je bila jedna od poslednjih žrtava – rekla je Sintija Hil, rediteljka dokumentarca, o Sajmonu.

S druge strane, šminkerka Trista Džordan, koja je radila s Britani na njenom poslednjem filmu „Something Wicked“, kaže da je njena pojava poslednjih meseci bila alarmantna:

– Oči su joj bile utonule i delovala je jako tužno. Bila je u velikoj boli. Noge su joj bile slabe i nije mogla sama da ustane – kaže Džordan.

Rediteljka dokumentarca posebno je istakla da su svi s kojima je razgovarala naglašavali da je se sećaju kao izuzetno ljubazne:

– Svi su bili jako dosledni kad su je opisivali. Bila je velikodušna, brižna i uvek je mislila na druge. Čini mi se da se to ponekad zaboravi zbog misterije koja okružuje njenu smrt – naglasila je Hil.

Glumičin polubrat Toni Bertoloti otkrio je da veruje da je Sajmon Mondžek odgovoran za njenu smrt: „Godine sam proveo potiskujući bes. Britani je ubijena. Ko ju je ubio? Nije umrla prirodnom smrću“, rekao je Toni.

Javnost je iznenadilo kada se Britani udala za Sajmona 2007. godine, ali ona je žarko želela brak i da se skrasi nakon što su joj pre toga propale dve veridbe.

Ispostavilo se da je Sajmon kontrolisao svaki aspekt Britaninog života.

Ona je trpela emocionalno zlostavljanje i Mondžek joj je bio agent, menadžer, šminker, promenio je njene brojeve telefona, a nije joj dozvoljavao ni pristup telefonu i mejlu.

Mondžek je navodno uspeo da obmane i glumičinu majku Šeron. U dokumentarcu je otkriveno da su bili jako bliski, a navodno su kružile i glasine i da spavaju zajedno.

Scenarista je nakon smrti supruge kontrolisao celo njeno bogatstvo i pokrenuo fondaciju s njenim imenom.

Saznalo se i da je toliko bio pohlepan za novcem, pa je naplaćivao dolazak na Britaninu sahranu, te je na kraju uspeo i da podmiri sve dugove koje je napravio.

Mondžek je imao i decu, koju je skrivao, ćerku i sina.

Njegovi brat i majka su rekli da je ceo život manipulisao ljudima, pa je tako čak izmislio da je milijarder koji je u terminalnoj fazi raka, a spasio ga je od smrti eksperimentalni lek.

U samo 3 meseca preminulo 5 porno glumica, uzroci njihove smrti šokirali su svet

Izvor: Espreso

238 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap