Magazin

Priča koja se prepričava i nakon 13 godina: Mladi bračni par zbog duhova pobegao iz kuće kraj Čačka

selo ljubić duhovi
Foto: Printscreen YT / Glas Zapadne Srbije

U selu Ljubić kod Čačka i nakon 13 godina još uvek se prepričava iskustvo jednog mladog bračnog para iz kuće u kojoj je samo par meseci ranije preminula vlasnica.

Narod se još seća kako su tada mladi supružnici Željko i Olgica iznajmili kuću u tom mestašcu, taman je fino sredili po volji i jedva čekali da počnu svoj mladenački i bračni život.

Ali džaba, samo što su se uselili, morali su da pobegnu glavom bez obzira i to, kako su tada tvrdili, zbog duhova?!

Iako se otad u medijima nisu pojavljivali, ostao je snimak njihovih tvrdnji onog što su svojim ušima čuli i doživeli u toj kući.

– Sve je počelo na Zadušnice… Čim padne mrak počne čukanje, hodanje kroz kuću, plašenje, zveckanje tanjira… – ispričao je pre 13 godina za Glas zapadne Srbije mladi supružnik rekavši da je par meseci pre njihovog useljenja u toj kući umrla žena.

– Čoveče, kažem ti ja, legli mi uveče da spavamo, prvo veče, kuče stalno zavija na vrata – ispričao je stanar, a njegova mlada supruga tada je rekla da ne može da opiše to zavijanje koje je više ličilo na mjaukanje.

– Drugo veče ponovo ista priča, kuče zavija i počinje lupanje i tačno čuješ kako idu koraci – ispričao je tada. Čulo se škripanje patosa, udaranje o vrata, grebanje, zveckanje čaša, koraci… a onda su pozvali i sveštenika.

I sveštenik je tada ispričao da je poznavao pokojnicu i da je bila pristojna žena, da joj je ulazio u kuću, svetio vodicu, ali da nije slavila krsnu slavu.

– Par je insistirao da tog dana osveštam kuću – rekao je prota Milenko Lazić koji je dodao da što se tiče duhova oni postoje i da svako od nas ima anđela čuvara. Ali da ima i onih zlih duhova kojih se treba čuvati.

Samo što je sveštenik osveštao kuću, šok već na vratima

– Pop je osveštao kuću i kad smo se posle sat vremena vratili, oko pola osam uveče, celu kuću zatekli smo u crnoj paučini – kaže muškarac.

Mile Lopata je prvi komšija i kaže da nije video duhove ali jeste crnu paučinu… A to je sve krečeno i bilo je kao sneg – kaže Mile.

Šta je tada rekla familija pokojnice

Zet pokojnice, Mihajlo, tada je pred kamerama ispričao da su te priče o duhovima čista laž i insistirao da se kuća snimi baš noću, kao i da je u gluvo doba noći boravio u njoj i sedeo ispred na klupi, ali da ništa nije čuo ni video i da je njemu i njegovoj ženi zbog ovakvih priča naneta duševna bol.

Izvor: Kurir / Glas Zapadne Srbije

Stigla naplata “pošten” rad, SNS novinar Gvozden Nikolić osramoćen na protestu (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link