Svet

Boris Džonson: Lekari su pripremali saopštenje o mojoj smrti i scenario ‘Staljinova smrt

Britanski premijer Boris Džonson izneo je više detalja o boravku u bolnici zbog korona virusa, rekavši za britanske novine da je znao da se lekari pripremaju za najgore.

Džonson je u izolaciji bio do kraja marta, ali je početkom aprila prebačen u londonsku bolnicu gdje je bio podvrgnut lečenju kiseonikom, i tri noći je proveo na intenzivnoj nezi.

„Strategija im je bila da primene scenario tipa ‘Staljinova smrt’. Bio je to težak trenutak, neću da poričem“, rekao je Džonson za list „San“.

Nakon otpuštanja, iz bolnice je saopšteno da im je bilo drago što su brinuli o premijeru, ali nisu iznosili detalje o težini njegove bolesti, osim da se lečio na intenzivnoj nezi.

„Nisam bio u sjajnom stanju i bio sam svestan da postoje planovi za vanredne situacije. Doktori su imali sve vrste scenarija ako nešto podje po zlu. Dali su mi masku i dobijao sam ogromne količine kiseonika i dugo sam imao ono malo što viri iz nosa,“ naveo je britanski premijer.

Džonskon i njegova verenica Keri Simonds objavili su juče da će se njihov tek rodjeni sin zvati Vilfred Louri Nikolas Džonson, u čast dedova, ali i dvojice lekara za koje su rekli da su spasili Džonsonu život.

Džonson se vratio na posao u ponedeljak 27. aprila, mesec dana pošto je utvrdjeno da je pozitivan na korona virus.

Bolesne, stare i beskućnike ostaviti da umru prirodnim putem

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

70 Shares
Share via
Copy link