Magazin

Bivši ministar kulture ima bizaran predizborni spot (VIDEO)

Predrag Marković je sve, samo ne nov lik na srpskoj političkoj sceni. Bivši predsednik Narodne skupštine, nekadašnji ministar kulture, pa čak i na kratko vršilac dužnosti predsednika države, na beogradskim izborima nastupa kao nosilac liste Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Kampanju je započeo predizbornim spotom koji je za nekoliko dana uspeo da uđe u legendu.

Srbija, nažalost, za sve ove godine nije bila pošteđena predizbornih spotova sa nekim bednim pokušajima metafora ili slikovitim pokazivanjem kako Srbija danas izgleda i kako bi mogla da izgleda ako pobedi ovaj ili onaj – setimo se samo prošlogodišnjeg videa Aleksandra Vučića koji spasava avion u slobodnom padu – ali bivši potpredsednik G17+ je upravo uspeo sve da ih nadmaši i da nadmetanje za glasove Beograđana spusti na sasvim drugi nivo. Na nivo stopala.

Marković u spotu, koji je za kratko vreme postao hit na mrežama, govori o tome kako ga muči kurje oko. Bez zezanja, video traje 59 sekundi, od čega preko 20 sekundi nekadašnji ministar kulture priča u problemu na prstu na stopalu i o tome kako je pronašao “kraljevski lek” za njega. Jer, razumete, kurje oko je sve ono što ne valja u državnom uređenju, a “kraljevski lek” će sve to da reši, samo ako glasate za odgovarajuću opciju na predstojećim izborima. Metafora na kojoj bi mu pozavidela i deca u drugoim razredu osnovne škole, a možda i u trećem, ako nisu preterano napredna.

Isprva smo se, naravno, zapitali kakvi li bogovi marketinga stoje iza ovog čuda od videa, ali onda smo videli da je čovek protiv PR agencija. On je nedavno ispričao kako su sve te silne stranke sad “hitno angažovale agencije i analitičare” da bi ostvarile što bolje rezultate, a pokret ispred kog on stoji nije u tom fazonu.

“Žao mi je novca kojim se razbacuju na skupe reklame ali me raduju poruke prijatelja iz PR agencija. Kažu da će nikad lakše zaraditi novac jer su im klijenti tražili da samo ponavljaju stare laži”, rekao je Marković.

Da, da, čovek je sam svoj majstor. I za kurje oko i za “kraljevske” spotove.

Poznati glumac na predizbornim bilbordima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link