Dogadjaji Zabava

Bitipatibi i Denis Katanec u CK13

Zagrebački kantautor Denis Katanec nastupa u petak 18. marta u Omladinskom klubu CK13, a isto veče publika će moći da uživa i u muzici beograskog benda Bitipatibi. Odličan provod u CK13 startuje već u 22 sata, a ulaz je 300 dinara.

Bitipatibi je indie/shoegaze/dream pop bend nastao u Beogradu 2009. godine. Njihov prvi album, “Lešnici divlji” (2013), propraćen je veoma pozitivnim kritikama, a ubrzo nakon njegovog izlaska, bend prestaje s radom. No, nakon tri godine, Bitipatibi se vraća na scenu, u nešto izmijenjenom sastavu i nastavlja živeti svoj san, a koncert u CK13 je jedinstvena prilika da vidimo ovaj mladi bend, specifičnog zvuka i pojave. Album prvenac će biti izveden u celini, a publika će imati priliku i da čuje nekoliko potpuno novih pesama, koje su nastale u međuvremenu. Iz originalne postave tu je Una Gašić (vokal, klavijature), kao i Ivan Skopulović (gitara), dok su nova lica koja sviraju i u nekim drugim sastavima Danilo Luković (bubnjevi – Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas – Triko, B strane).

Denis Katanec je  zagrebački je kantautor i pokretač bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I”, “Sveska bijednih II” i “Sveska bijednih III”, “Sve moje Laurie” sa bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album “Pejotl” koji izdaje u junu prošle godine. Odsvirao je više od 100 koncerata u regionu. Trenutno svira i radi na novom albumu sa postavom koju čine Tena Rak (ex Vlasta Popić/Seine/Felon) i Brane Norac (Nebo Roza) i učestvuje u novonastalom projektu „Brodolomci“.

Još zanimljivih svirki potražite ovde.

 

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link