Magazin Srbija

Fatalna misica zbog strašnih pretnji prošla pakao i napustila Srbiju, pa promenila život iz korena

Biljana Ristic
Biljana Ristić, Foto: Privatna arhiva

Biljana Ristić bila je popularna srpska imitatorka, pevačica i voditeljka, a sredinom 90-ih je bila primorana da napusti Srbiju, nakon što su njoj i njenom suprugu Dušanu Miteviću, direktoru RTS-a, pretili kidnapovanjem sina Adama.

Mitevići su zajedno 1999. godine napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gde je Dušan preminuo nekoliko meseci nakon što su se preselili u prestonicu Mađarske.

Nakon ovog velikog gubitka i drastične promene života, Biljana je nestala sa medijske scene.

Prethodno, tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, Biljana je bila zvezda različitih TV programa. Kako joj je otac bio diplomata, školovala se u Njujorku, ali pored školovanja zanimala je i scena i reflektori, te je želela da postane deo javnog života.

Biljana Ristic
Biljana Ristić, Foto: Privatna arhiva

Ristić je plenila svojom lepotom, a izabrana je za Mis Jugoslavije 1972. godine.

– Pobedila sam, a svaka devojka je bila lepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to ‘zvrkasto’, mangupsko u sebi i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za mis sveta, a i tamo su mi sve bile lepše od mene. Bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers – pričala je svojevremeno Biljana, koju su zbog talenta za imitaciju zvali „žena sa hiljadu lica“.

U jeku popularnosti, kada je važila za fatalnu lepoticu, Biljana se udala za generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dušana Mitevića, sa kojim je dobila sina Adama.

– U šali su nas zvali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam volela Dušana, bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlment sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti – ispričala je misica jednom prilikom za medije.

Biljana Ristic
Biljana Ristić, Foto: Privatna arhiva

Adam Mitević, sin Bijane Ristić, je dana uspešan fotograf, producent i reditelj.

Biljana uskoro puni 73. godine, a i u osmoj deceniji pleni lepotom i šarmom.

Iako su dugo nije pojavljivala u javnosti, Marijana Mateus je nedavno podelila fotografiju sa Biljanom Ristić, pa je pokazala kako nekadašnja misica izgleda sada.

Izvor: Nova

Današnje misice nikada neće biti kul kao što je bila Daliborka 1968. godine (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link