Beograd Vesti

Ovo su pogrebna vozila koja dovoze preminule na Bežaniju – trenutno ih je 22

Na beogradskim grobljima za sutra (4. april) je najavljeno čak 33 sahrane i kremacije, a ova cifra je još šokantnija ako se ima na umu da pre pandemije koronavirusa sahranjivanje nedeljom Srbiji nije bila praksa, osim u posebnim okolnostima.

Međutim, zbog manjka termina i velikog broja preminulih sahrane se održavaju svakodnevno, a zaposleni na groblju rade bez prestanka.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od početka epidemije, od posledica kovida preminulo više od 5.000 ljudi. Broj sahrana je skoro dvostruko veći nego u istom periodu prošle godine, a zbog velike gužve na grobljima se preminuli sahranjuju i nedeljom.

Praksa sa sahranjivanjem nedeljom u Srbiji otvorena je krajem 2020., kada je zabeležen znatno veći broj preminulih od korone, te je tako broj najviše umrlih u jednom danu bio 4. decembra prošle godine. Tog dana ova pošast, sa kojom se lekari intenzivno bore na prvoj liniji fronta već godinu dana, odnela je čak 69 života.

Na društvenim mrežama osvanula je danas i jedna fotografija, koja je, najblaže rečeno, uznemirila javnost. Na njoj se vide 22 pogrebna vozila, koja idu ka kapelama.

Po komentarima korisnika sa društvene mreže Tviter, reč je o groblju na Bežaniji. Nažalost, pojedini korisnici navode da je ista situacija i na drugim grobljima.

Izvor: Nova

Aca je 18 godina kopao rake, poslušajte šta je naučio o životu i o smrti

71 Shares
Share via
Copy link