Lifestyle Putovanja

Kako besplatno letovati u najsrećnijoj zemlji na svetu

finci sreca

Drugu godinu zaredom Finska je ponela titulu najsrećnije zemlje na svetu. Često se zapitamo kako biti srećan, a Finci smatraju da i na to pitanje imaju odgovor.

Ko želi da provede leto učeći kako biti srećan, sada za to ima priliku – i to besplatno

Naime, Visit Finland pokreće program “Rent A Finn” ovog leta, kako bi privukli veći broj turista. Već su 2016. imali program “FinRelax”, koji je pozivao ljude da se reše stresa kroz program od pet koraka fokusiran na prirodu. A 2018. nudili su posetiocima posao iz snova, koji je uključivao gledanje Polarne svetlosti, piše Original magazin.

Sada žele da spasu svet od stresa tako što će povezati turiste sa finskim vodičima za sreću i omogućiti im besplatna putovanja u Finsku. Cilj? Da uče o tome šta je prava sreća i da urone u finsku tradiciju i kulturu.

– Želimo da budemo sigurni da će putnici iskusiti autentičnu Finsku, tako što ćemo i pokazati našu vezu sa prirodom i to će ih kroz ovo putovanje provesti njihovi lični vodiči za sreću – kaže Heli Himenez, direktor ovog projekta i nastavlja:

– Rent A Finn će omogućiti turistima da žive životom kojim žive Finci, da isprobaju hranu na autentičan način, da šetaju šumom i odsedaju u udaljenoj vikendici iz koje imaju pogled na predivno jezero.

Trenutno se bira osam Finaca koji će biti vodiči za sreću, a putnici mogu da se prijavljuju na sajtu Rent A Finn – samo požurite, jer su prijave otvorene od 18. marta do 14. aprila.

Posete će biti besplatne.

Ruski psiholog zna 9 razloga zašto smo nesrećni i zbog kojih se razboljevamo

22 Shares
Share via
Copy link