Magazin Svet

Veterinari i policija čuvaju majku i ćerku – poslednja dva bela nosoroga na planeti

Fotografija iz Kenije na kojoj su dva poslednja bela nosoroga obišla je svet. Veterinari i lovočuvari iz okruga Laikipi čuvaju majku i ćerku severnog belog nosoroga od lovokradica.

Autor fotografija je poznati prirodnjački fotograf iz SAD, Dzastin Mot kao deo posebne serije fotografija pod nazivom „Srodni čuvari (Kindred Guardians) čiji je fokus život ljudi koji su posvetili živote očuvanju prirode.

Poslednji mužijak ove vrste umro je pre tri godine u istom parku, što znači da za severnog belog nosoroga više nema nade. Natu i Fadžin su jedini predstavnici svoje vrste i žive u ograđenom područiju dok o njima brinu pripadnici kenijske Nacionalne policijske rezerve.

Tužno je i alarmantno da populacija svih nosoroga na svetu opada drastično a najviše belih nosoroga koji su na ivici izumiranja.

nosorog
FOTO: MEDIA DRUM WORLD/NEPOZNATO

Svakog dana smo svedoci ugrožavanja prirodnih staništa, prekomernog lova, zagađenja prirode. To dovodi do alarmantnog smanjenja populacije divljeg biljnog i životnjskog sveta i do najgoreg ishoda, izumiranja vrste.

Koliko još vrsta treba da izumre da bismo se kao čovečanstvo osvestili?

Zoološki vrt u Kelnu unajmio pijanistu da svira za ugrožene životinje, njihova reakcija tera suze na oči (VIDEO)

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

496 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap