Svet Vesti

Belgija zaplenila više kokaina nego što može da uništi, vlast u strahu da ne bude ukraden

belgija kokain

Ovakva scena svima nam je vrlo dobro poznata iz akcionih filmova. U nekoj sterilnoj prostoriji iza ogromnog stola stoje ministar policije, glavni inspektor, istražitelji i lokalni glavešina, a na stolu mnogobrojni paketi droge, zaplenjeni u najuspešnijoj policijskoj akciji ikada.

Nakon što pobedonosno objave količinu zaplenjene droge i navedu imena osumnjičenih, droga se premešta u skladište i uskoro biva uništena.

Ili ipak ne…?

Naime, službene vlasti belgijske luke Antverpena objavile su kako su količine zaplenjenog kokaina koji na lageru čeka svoje uništenje tolike da jednostavno nemaju kapacitete za brzo i efikasno uništavanje, iz čega proizlazi strah da bi kriminalci mogli ponovo doći u posed te droge krađom, dobijajući informacije preko svojih krtica u sistemu.

Kao ključna tačka ulaska južnoameričkog kokaina u Evropu, Antverpen je lani svedočio golemoj količini od čak 90 tona konfiskovanog kokaina, što je najbolji godišnji rezultat u istoriji.

Neočekivana i neželjena posledica toga prerevnosnog i preuspešnog rada narkopolicije je ta da “planina droge”, kako je naziva ministar Vincent Van Quickenborne, neprestano raste, a u uništavajući dim odlaze samo njeni mali postoci.

Izvor: Klubikon

55 sudija i tužilaca u Belgiji dobrovoljno otišlo u zatvor da bi iskusili život zatvorenika

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link