Magazin

Bekstvo srpskog zatvorenika zapalilo austrijske medije

Bekstvo zatvorenika poreklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, koje se dogodilo ove nedelje, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Kako komentarišu mediji, neimenovani osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac, sudeći prema tome kako je “odigrao” ulogu da bi pobegao.

Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osuđen zbog prevare i trebalo je da “odleži” do decembra 2019. godine. Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru Suben pa je rešio da pobegne.

Tokom noći između petka i subote je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima deli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede. Učesnici tuče, međutim, nakon što je pobegao, tvrde da je Srbin sebi naneo povrede.

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Šerding, gde ga je u nedelju posetila porodica, sin mu je, kako se pretpostavlja, neprimećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bekstva.

U ponedeljak posle podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor – da bi ušao svež vazduh u sobu.

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gde ga je čekao sin u kolima, kojima su pobegli.

Samo 20 kilometara od mesta bekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bekstva, dok je otac pobegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podneta prijava za pružanje pomoći pri bekstvu za šta mu preti kazna do dve godine zatvora.

Bizarna jurnjava za razbojnikom po ulicama Novog Sada

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link