Ljubimci Magazin

Beg u slobodu: Hrabra krava se spasila sigurne smrti

Buntovna krava, koja je na neverovatan način pobegla dok su je vodili u klanicu, živi sama na ostrvu i napada svakog ko joj se približi, piše Independent.

Kad su prošlog meseca pokušali da je uvedu u kamion koji je trebalo da je preveze u klanicu, krava je probila metalnu ogradu i pobegla do obližnjeg jezera Nisa u južnoj Poljskoj.

Kada je vlasnik pokušao da je vrati na farmu, slomila je ruku jednom od njegovih radnika.

Nakon toga je skočila u jezero i otplivala do jednog od ostrva na sredini jezera.

Vlasnik, poznat kao gospodin Lukas, rekao je da je čak video da je u jednom trenu zaronila.

Lukas je, nakon što je nedelju dana bezuspešno pokušavao da vrati kravu, odustao i umesto toga odlučio da pripazi da ima dovoljno hrane za preživljavanje.

U potragu su se uključili čak i vatrogasci koji su brodom došli na ostrvo, ali kad ih je krava videla, otplivala je do poluostrva udaljenog 50 metara. Zapovednik Pavel Gotovski kaže da je životinja preplašena, ali zdrava.

Kad su pozvali veterinara da pokuša da uspava životinju, on je objasnio da trenutno nema sredstva za uspavljivanje i da će proći nekoliko dana pre nego što stigne porudžbina.

U celu priču uključili su se i političari. Farmer je čak razmišljao da odbeglu kravu jednostavno ustreli, ali je gradonačelnik Česlav Bilobran zaključio da je treba pustiti da živi.

Poljski političar i bivši pevač Pavel Kukiz podelio je na Fejsbuku post u kojem je ponudio da plati da se „krava heroina“ spase od smrti.

„Krava je herojski pobegla i uspela da dođe do ostrva u sredini jezera. Nije se predala ni vatrogascima koji su došli po nju i još se bori. Nisam vegetarijanac, ali njena odlučnost i volja da preživi je neprocenjiva. Zbog toga sam odlučio da uradim sve što je u mojoj moći da joj se omogući da ostane na sigurnom i da proživi svoj život do prirodne smrti“, rekao je.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sećam se vesti o biku koji je plakao dok su ga vukli u klanicu, pa su ga radnici otkupili od svog novca.
    Jesti meso je nepotrebna agresija, jer ne moramo ubijati da bismo jeli.
    Životinje uče, i navijam za njih.

22 Shares
Share via
Copy link