Beograd Magazin

Za vikend svi pozvani u odbranu prirode, budimo kao Ceca Bojković

bara reva
Foto: Facebook

Od avgusta prošle godine stotine kamiona u blizini bare izbacuju pomešani građevinski otpad nepoznatog porekla. Građani koji su došli u Revu podigli su šatore i saopštili da se odatle neće pomeriti i neće dozvoliti ubijanje drveća, ptica i biljaka, a pozvali su Beograđane da im se pridruže.

Oni zahtevaju hitnu obustavu radova dok se ne završi korekcija studije o uticaju na životnu sredinu, od gradonačelnika Beograda traže da dođe na Revu i izjasni se zašto se dozvoljava uništavanje zelene oaze, a od ministarke za zaštitu životne sredine da hitnom reakcijom obustavi radove i ekocid.

Grupa ekologa i građana već skoro nedelju dana u biodiverzitetu Reva uspešno sprečava dalje zatrpavanje šume mešanim otpadom. Vikend (29. i 30. maj) možete da provedete sa braniocima Reve i priključite im se u borbi za zaustavljanje uništavanja oaze prirode na par kilometara od centra Beograda.

Građani koji već danima spavaju u šatorima i brane Revu poručuju da ponesete vaše instrumente, sportske rekvizite i dođete na Revu.

Prenosimo njihov poziv:

“Prethodnih dana smo jedan deo ovog otpada vratili tj izručili ispred gradske skupštine, ispratili cvećem odlazak još nekoliko preostalih radnih mašina, bolje se organizovali, dočekali brojne javne ličnosti i sad uživamo u lepotama Reve. Zajedno igramo fudbalske i odbojkaške turnire, kamena sa ramena, streličarimo i upoznajemo Revu detaljno.

Fotografišemo vidre, labudove, nutrije, lokvanje, orlove… i sve to na samo 6 km od Terazija. Za vikend pozivamo sve vas na Revu. Bavićemo se ekologijom, sportom i muzikom. Očekujemo brojne bicikliste, planinare. Ponesite vaše akustične muzičke instrumente, sviraćemo zajedno, potvrdili su dolazak mnogi muzičari.Sportske rekvizite i šatore ne zabotavite. Kotlić – pa naravno, riblja čorba!”

Gospođa Ceca Bojković hrabro stala ispred kamiona i sprečila ga da istovari šut u Revu

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link