Srbija Vesti

Obaveštenje o 9.000 € na računu deluje super, ali džaba radovanje – u pitanju je hakerski napad

haker

Banka Intesa je juče putem Tviter naloga obavestila svoje klijente da ne otvaraju link koji se nalazi u mejlu koji ih obaveštava o prilivu na račun u iznosu od 9050.00 evra. Naime, obaveštenje o deviznom prilivu, mada stiže sa mejl adrese koja izgleda kao zvanična mejl adresa ove banke ​je prevara.

U poruci se od klijenata traži da “popune raspored priliva, overe potpisom ovlašćenog lica i pečatom, a zatim ga proslede na imejl adresu bg_prilivi@bancaintesa.rs ili faks: 021/6624-633”

Ne otvarajte i ne popunjavajte tražene informacije jer je u pitanju hakerski napad sa ciljem krađe vaših ličnih i bankovnih podataka.

“Obavešteni smo da je nekoliko naših klijenata dobilo imejl poruku sa malicioznim linkom u prilogu, a koju je navodno poslala Banca Intesa. Imejlovi ove vrste su do sada u „subject“ polju imali: Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 9050.0

“Banka je preduzela sve aktivnosti u cilju sprečavanja slanja ovih malicioznih imejlova ka našim klijentima. Napominjemo da Banca Intesa ovaj tip obaveštenja klijentima šalje sa digitalnim potpisom, čime omogućava verifikaciju identiteta pošiljaoca i pre otvaranja imejla”, pručila je ova banka svojim korisnicima na Tviteru.

Da li je to Privredna komora Srbije priznala Kosovo ili su žrtve hakera?

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link