Magazin Srbija

Baka Jasminku dom za stare razdvojio od psa Mikice, svaki dan zove da čuje njen lavež

Baka jasminka naslovna
Foto: Privatna arhiva / Nova.rs

Znamo da je pas čovekov najbolji prijatelj, a to pogotovo dolazi do izražaja kada zađete u ozbiljne godine i kada vam vaš ljubimac predstavlja jedinu utehu u životu.

Upravo će vam zato priča bake Jasminke Punović, štićenice doma za stare u Mataruškoj Banji, sasvim sigurno naterati suze na oči.

Naime, ona nema bliže članove porodice koji bi je obilazili, a od kada boravi u domu, razdvojili su je od njenog jedinog pravog prijatelja, psa Mikice.

Nesrećna žena svakodnevno zove iz doma da čuje lavež svog Mikice

Portalu Nova se povodom ove situacije obratila Mia Lazović, koja kaže da je poslednjih sedam godina Mikica sve što ova starija žena ima.

Da stvar bude gora, psa Mikicu su ostavili vezanog za drvo, nakon što je njegova vlasnica otišla u dom. Iako Jasminku ne poznaje lično, Mia je odlučila da preuzme brigu o psu.

Pisanim putem obratila se i Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, gde ih moli da izađu u susret Jasminki i dozvole joj da Jasminka bude sa svojim psom.

Kaže i da nesrećna žena svakog dana uplakana zove iz doma, samo kako bi na kratko čula lavež psa.

Navikao na krilo i pažnju svoje Jasminke

Mia naglašava da je svuda u svetu praksa da se psi koriste u terpaijske svrhe, gde svojim vlasnicima koji su bolesni pomažu da, između ostalog, prebrode poteškoće u mentalnom zdravlju.

Spremna je da uradi sve kako bi se Jasminka i njen pas Mikica ponovo spojili.

Ponudila se da Mikicu vodi na redovno šišanje, kupanje i kao i na redovne veterinarske preglede. Spremna je i da počne akciju sakupljanja novca kako bi se boravak psa u domu doplatio.

Baka jasminka 1
Foto: Privatna arhiva / Nova.rs

Sve do trenutku dok nije otišla u dom, Jasminka je uredno brinula o Mikici, šetala ga svako jutro i potpuno mu se posvećivala.

Iako se pas Mikica trenutno nalazi u okruženju sa drugim ljubimcima, vidno je uzemiren zato što nije sa svojom vlasnicom.

“Nije navikao na čopor, već samo na krilo i pažnju njene Jasminke”, navodi Mila.

Izvor: Nova.rs

Šetanje pasa u ovoj zemlji će uskoro biti zabranjeno, ko se ogluši o odluku snosiće posledice

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link